Анди Робъртсън от Шотландия, Мат Дохърти от Република Ирландия, Стивън

...
Анди Робъртсън от Шотландия, Мат Дохърти от Република Ирландия, Стивън
Коментари Харесай

Bgbets.com: Всичко, което трябва да знаете за финалните квалификации за Евро 2020

Анди Робъртсън от Шотландия, Мат Дохърти от Република Ирландия, Стивън Дейвис от Северна Ирландия и Гилфи Сигурдсон от Исландия са измежду играчите, които ще се постараят да отведат тимовете си до Евро 2020. Финалните четири места за Евро 2020 ще бъдат решени, когато плейофите се проведат на 8 октомври и 12 ноември.

Всичките осем полуфинални мача са в четвъртък, 8 октомври, с четирите финала на 12 ноември. Първоначално те бяха планувани за 26 и 31 март преди ковид пандемията.

И по този начин - кои са участващите страни?

* България против Унгария
Исландия против Румъния

* Босна и Херцеговина против Северна Ирландия
Словакия против Република Ирландия

* Норвегия против Сърбия
Шотландия против Израел

* Грузия против Беларус
Северна Македония против Косово

Как тези тимове се класираха за плейофи?

Първата Лига на нациите през 2018 година обезпечи всички 16 места за плейофи на Евро 2020. На спечелилите от всяка група им беше обезпечено място на плейофите, а в случай че са се класирали през общоприетите квалификации за европейско състезание, идващият класиран тим от лигата на нациите е получил мястото напомня .

Какво се случва на плейофите?

16-те тима са в четири разнообразни групи, най-много въз основа на кое равнище от Лигата на нациите са били. Една от страните в група А се класира автоматизирано - Исландия - три тима от група C са изтеглени на инцидентен принцип, с цел да вземат участие в плейофите. Отборът хазаин във всеки полуфинален мач е определен съгласно това кой е приключил по-напред в Лигата на нациите - само че домакините за всеки край са изтеглени на инцидентен принцип.

Акценти

Потенциалният край за Северна Ирландия и Република Ирландия - който ще бъде в Windsor Parl в Белфаст - евентуално ще бъде една от забавните тематики за диалог. И двате тима имат нови мениджъри- Иън Бараклоу и Стивън Кени са старши треньори сега. Северна Ирландия и Република Ирландия се класираха за плейофите единствено въз основа на това, че са в равнище Б на Лигата на нациите. И двата тима приключиха последни, откакто не съумяха да завоюват игра.

Крилото на Нюкасъл Райън Фрейзър е в тима на Шотландия против Израел. Въпреки това Шотландия, която ще бъде хазаин на Израел, се класира съгласно личните си качества, откакто оглави групата си в Лигата на нациите.

Израел смени мениджъра си, като Вилибалд Рутенщайнер размени сътрудника си австриец Андреас Херцог. Ако Шотландия преодолее Израел и стигне до финала, тимът би могъл да се изправи против един от най-хубавите нападатели в Европа. Ерлинг Браут Хааланд евентуално ще застане на пътя им, в случай че Норвегия победи Сърбия - 20-годишният състезател вкара 44 гола в 40 мача през предишния сезон и стартира тазгодишната акция в Бундеслигата с четири гола в три мача.

Ако Сърбия победи, тогава Шотландия евентуално ще се изправи против Александър Митрович, голмайстор в Шампионата с Фулъм предишния сезон.

Ще бъде ли позволено на почитателите да участват?

УЕФА съобщи, че почитателите на домакина - само че не и тези на гостуващият тим - могат да заемат до 30% от потенциала на стадиона, в случай че локалните управляващи разрешат. Това значи, че 2000 босненски почитатели ще имат право да участват на полуфинала против Северна Ирландия.

Но мача сред Шотландия и Израел ще бъде при затворени порти, тъй като държавното управление не позволява фенове на мачовете.

Словакия разгласи изключително състояние, което значи, че е малко евентуално почитателите да бъдат позволени до мача с Република Ирландия.

Как ще бъдат разпределени тимовете по групи?

Северна Ирландия и Република Ирландия знаят, че ще попаднат в група Е на Евро 2020 с Испания, Полша и Швеция, в случай че се класират - с два мача в Дъблин. Словакия или Босна и Херцеговина също биха влезнали в групата, в случай че завоюват плейофа.

Шотландия ще бъде в група D с Англия, Хърватия и Чехия, в случай че завоюва - с два домашен мача на Hampden Park. Израел, Норвегия или Сърбия биха влезнали в тази група, в случай че завоюват.

Като страна хазаин, в случай че Румъния завоюва плейофите, те ще влязат в група С с Украйна, Холандия и Австрия. Но в случай че не го създадат, тогава Грузия, Северна Македония, Косово или Беларус ще влязат в тази група вместо това.

Ако Исландия, България или домакините Унгария завоюват плейофите в група А, те ще влязат в група F с Германия, Франция и Португалия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР