Анди Мъри заяви, че би искал да играе на Ролан

...
Анди Мъри заяви, че би искал да играе на Ролан
Коментари Харесай

Мъри: Искам да играя на Ролан Гарос поне още веднъж, преди да се оттегля


Анди Мъри съобщи, че би желал да играе на Ролан Гарос най-малко още един път, преди да постави завършек на кариерата си. Последното към този момент присъединяване на британеца в Париж бе през 2020, когато загуби от Стан Вавринка в първи кръг. На конференцията след някогашният №1 разяснява какви са аргументите за по-добрата му физическа кондиция през новия сезон, като също по този начин показа проектите си за сезона на клей.

„ Началото на мача беше мъчно за мен, защото той проби още в първия гейм, само че след това усъвършенствах играта си в отбранителен проект и не позволих нов брейкпойнт до края на третия сет. Отне ми много време да намеря ритъма си, до момента в който Лоренцо започва доста мощно. Във втория сет обаче осъществих ранен пробив и това доста ме улесни. В третия имах късмет да го направя още веднъж, само че не съумях. Сервирах доста добре, когато той имаше три мачбола при 5-4 в третия сет, а по-късно и в тайбрека, когато изоставах с 0-3. Имаше доста завладяващи моменти в мача, само че прочут интервал от него може да не е бил толкоз забавен за почитателите, защото и двамата печелехме решително подаванията си “ – разяснява носителят на три трофеи от Големия шлем.

Това бе третата победа на Мъри от началото на сезона, като във всяка от тях на британеца му се наложи да избавя няколко мачбола. „ Спомням си всяка своя победа, при която съм избавил мачпойнт. Те в действителност не са толкоз доста. Може би съм го правил 9 или 10 пъти в хода на кариера, в която съм изиграл над 900 мача. Тези случаи са много специфични и запаметяващи се “.

Британецът разяснява и забележимия напредък във физическо отношение, който показва от началото на сезона. „ След Australian Open тренировките ми са доста интензивни и ползотворни. По време на предсезонната подготовка поставих съществени старания и резултатите се видяха в Австралия. Ще опитам да продължа по същия метод. Фактът, че играх пет часа против Беретини, след което имах сили за още един подобен мач, е доста индикативен и ме накара да се усещам доста по-уверен във физическите си качества. Мачът против Сонего също бе дълъг и сложен, само че след тези два дуела в Австралия към този момент съм сигурен, че мога да се оправя с сходни натоварвания “.

„ Не мисля, че това е най-хубавата физическа форма, в която в миналото съм бил. Както споделих, постигнатото в Австралия ми даде голяма доза убеденост, само че към момента има много неща, върху които би трябвало да работя. Ясно е, че съм доста надалеч от равнището, на което бях на 25 или 26 години и по тази причина тези победи значат доста за мен. В момента физическата ми кондиция несъмнено е доста по-добра, в сравнение с беше в края на предишния сезон, и това ми дава съществени учредения за оптимизъм “.

Мъри съобщи, че има намерение още веднъж да играе на Ролан Гарос и възнамерява да вземе съществено присъединяване в тазгодишния сезон на клей.

„ За момента проектите ми са да вземам участие на Мастърс шампионатите в Мадрид и Рим, а по-късно и на Ролан Гарос, стига да се опазя от травми. Веднага след Мастърса в Маями ще се върна в Европа и ще стартира подготовката си на клей, защото евентуално ще ми е нужно известно време, с цел да се приспособявам към настилката. Искам още веднъж да играя на Ролан Гарос, защото участвах единствено един път през последните пет или шест години, а тогава физическото ми положение не бе изключително положително. Много бих желал да играя там най-малко още един път, преди да се отдръпва. Чувствам се доста добре и в действителност се надявам да запазя тази форма до сезона на клей “ – приключи двукратният олимпийски първенец.

Опонент на Мъри на осминафинала в Доха ще бъде Александър Зверев.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР