Анди Мъри смята, че не е невъзможно тази година да

...
Анди Мъри смята, че не е невъзможно тази година да
Коментари Харесай

Мъри: Вярвам, че мога да спечеля Уимбълдън още веднъж


Анди Мъри счита, че не е невероятно тази година да се бори за още една купа от Уимбълдън. Британецът завоюва два от трите си „ мейджър “ трофея точно на Шампионата, триумфирайки през 2013 и 2016 година Първият му успех в „ All England Club “ бе исторически, защото прекъсна интервала от 77 години без английски първенец при мъжете в конкуренцията.

В момента обаче действителността за сър Анди надалеч не е толкоз розова. Той е №52 в ранглистата и е в серия от четири следващи загуби, като в Мадрид претърпя проваляне от квалификанта Андреа Вавасори (№164).

В изявление за Eurosport двукратният олимпийски първенец съобщи, че сега за него не са най-важни резултатите, а това да бъде във допустимо най-хубавата физическа кондиция за Ролан Гарос.

„ Много бих желал да играя на Ролан Гарос тази година, защото не знам дали ще имам друга опция. Ако дойде в Париж здрав и в добра форма, както се надявам, сигурно ще дам всичко от себе си, с цел да запиша допустимо най-хубавото показване “ – сподели финалистът от Откритото състезание на Франция за 2016 година

Макар да е пределно окуражен да играе добре на Ролан Гарос, Мъри показа, че огромната му фантазия продължава да е още един трофей от Уимбълдън.

„ Най-голямата цел пред мен сега е да играя добре на Уимбълдън, може би даже да се боря за купата. Знам, че сега може би не звучи изключително реалистично, само че не преставам да имам вяра, че е допустимо. Бих желал да се приготвя по най-хубавия метод в идващите месеци, с цел да доближи върховото си равнище за Шампионата “.

„ Може би някои биха споделили, че присъединяване ми в сезона на клей ще навреди на подготовката ми за шампионатите на трева, само че въобще не мисля по този начин. При двете ми трофеи от Уимбълдън обстановката в това отношение бе радикално друга – през 2013 година даже не играх на Ролан Гарос, а през 2016 година стигнах до финала. Няма връзка сред двете неща. На този стадий от кариерата си съм решен да играя на всеки шампионат от Големия шлем, на който мога “ – приключи някогашният №1.

Подготовката на Мъри за Ролан Гарос ще продължи с присъединяване на Мастърс шампионата в Рим (10-21 май), като в това време е подал поръчка за Чалънджъра в Бордо (14-20 май).
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР