Анди Мъри прояви огромна самокритичност след ранното си отпадане от

...
Анди Мъри прояви огромна самокритичност след ранното си отпадане от
Коментари Харесай

Мъри: Това беше един от най-слабите ми мачове


Анди Мъри прояви голяма самокритичност след ранното си отпадане от Мастърс шампионата в Монте Карло. Британецът игра в Княжеството за пръв път от 2017 година и завръщането му се очакваше с голям интерес, само че за жалост на почитателите му той отпадна още в първи кръг след След дуела разочарованият Мъри съобщи, че обмисля да пропусне оставащата част от сезона на клей.

„ В този мач не направих нищо както би трябвало. Нито сервисът, нито бекхендът, нито волетата – нищо. Изборът ми на удари беше доста неприятен. Бих споделил, че това е един от най-слабите мачове в цялата ми кариера. Не мога да извлека нищо положително от този дуел. Всичко беше извънредно. В Маями също не се показах изключително добре, само че в този момент бях още по-зле “ – сподели двукратният първенец от Уимбълдън пред шотландското издание The Herald.

„ Пристигнах доста въодушевен в Монте Карло, защото през последните две седмици упражнявах доста добре. Не усещах никаква болежка в бедрото и всичко беше отлично. Бях доста оптимистично надъхан и тъкмо по тази причина ме боли още повече поради метода, по който се показах. Само няколко пъти до момента ми се е случвало да изпитвам такива компликации на корта, както в този мач “ – добави Мъри.

„ Нормално е да губиш мач всяка седмица, само че това, което ме деморализира, е методът, по който това ми се случва в последно време. След Индиън Уелс представянето ми се утежни доста съществено и с екипа ми би трябвало да седнем и да намерим решение. Чувството, което изпитвам сега, е може би най-лошото, през което може да премине един професионален тенисист. Много е мъчително да виждам по какъв начин цялата упорита работа, която правя на тренировките, отива напразно по този метод “ – приключи двукратният олимпийски първенец.

Преди сезона на клей Мъри разкри, че желае да играе на Ролан Гарос най-малко още един път, преди да се отдръпна, както и че ще подаде поръчки за трите Мастърс шампионата, предхождащи Откритото състезание на Франция. Понастоящем британецът е №54 в ранглистата, като след Australian Open съобщи, че задачата му за идващите няколко месеца е да бъде измежду поставените на Уимбълдън.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР