Анди Мъри през вчерашния ден откри кампанията си на Мастърса

...
Анди Мъри през вчерашния ден откри кампанията си на Мастърса
Коментари Харесай

Непримирим Мъри се справи с Шаповалов и ще срещне Джокович за пръв път от 2017-a!

Анди Мъри през вчерашния ден откри акцията си на Мастърса в Мадрид с влиятелна победа в поредни сетове против Доминик Тийм. Британецът, който е повторен първенец от конкуренцията, изтегли един от най-трудните чоп и през днешния ден му предстоеше ново тежко затруднение в лицето на Денис Шаповалов за дуела от втори кръг.

Срещата ни показа двете лица в играта на някогашния номер едно, който варираше чудесно с ударите си от дъното на корта, като постоянно се позоваваше на отличната си къса топка, с която тормозеше канадеца. Мъри съумя да завоюва точките във значимите мигове и се поздрави с успеха след 6:1 3:6 6:2. Във етапа на осминафиналите за сър Анди следва конфликт на първенците против Новак Джокович.

Двубоят започва с два елементарно извоювани гейма от подавачите, само че това се оказа единственото положително нещо за Шапо, откакто незабавно британецът наложи своето движение и осъществя пробив, с помощта на положителните си изяви в офанзива, с цел да поведе с 3:1. Мъри демонстрираше голямо ентусиазъм в играта си, което бе подбудено от поддръжката на феновете по трибуните и неточностите при младия му противник, с цел да удвои преднината си с нов брейк и минути по-късно справедливо победи в откриващия сет.

Надмощието на някогашната първа ракета на света продължи и в началните минути на втората част, като той даже разполагаше с брейкболи, само че не съумя да ги оползотвори. Канадецът мигновено се възползва от настаналия спад в играта на именития си съперник и се поздрави с пробив. Шаповалов резервира мощното си показване в моментите на начален и безпроблемно изравни резултата в обособените елементи.

Решителният сет ни даде равнопоставеност на корта в откриващите подавания, като двамата състезатели ловко използваха сервиса си. С течение на времето Мъри преодоля умората и грешките, като се завърна към първичното си високо равнище и със серия от четири поредни извоювани гейма, с цел да стигне до нов блестящ триумф в испанската столица.

Amazing, Andy
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР