Анди Мъри постепенно надгражда в представянето си по пътя към

...
Анди Мъри постепенно надгражда в представянето си по пътя към
Коментари Харесай

Вашингтон: Мъри се бори геройски, но бе безсилен срещу болките и световния №115 на старта

Анди Мъри последователно надгражда в представянето си по пътя към завръщане назад измежду най-хубавите в света, измежду които бе години наред, преди да го сполетят куп травми свързани с проблеми в тазобедрената става. Британецът през последните два месеца имаше опция да се отдаде на обичаната си тревна настилка, като за лично отчаяние позволи проваляне от Джон Иснър още във втория кръг на Уимбълдън, то той гледа обнадеждаващо към сезона на твърди кортове и американското турне.

Бившият номер едно, който победи на US Open през към този момент далечната 2012-а година, започва подготовката си за тазгодишното Открито състезание на Съединени американски щати със мощната АТР 500 конкуренция във Вашингтон, където жребият му отреди на старта да срещне намиращия се в серия от три поредни загуби Микаел Имер.

Сблъсъкът ни даде същинска борба на корта, която безспорно бе подбудена от мощната игра на шведа и последователно влошаващото се физическо положение на британеца, който в огромен интервал от мача очевидно страдаше на корта. Сър Анди изнемогваше във всеки един аспект още от края на първата част, когато беше покрай отричане, само че в типичния си жанр продължаваше да се бори за всеки метър на корта, като в последна сметка след 2 часа и 50 минути игра болките и умората взеха връх, заради което Мъри бе заставен да одобри разочарованието от загубата си след (8)6:7 6:4 1:6 и напуща шампионата в американската столица. Имер пък от своя страна с триумфа си се класира за втори кръг, където му следва да се изправи против Аслан Карацев.

В началните минути на дуела станахме очевидци на вихрено начало, което бе провокирано от пробив на шведа в откриващия гейм на мача, но някогашният номер едно не остана безразличен към протичащото се и с рибрейк възвърне паритета. Световният номер 115 въпреки всичко резервира по-добрата си позиция на корта и не след дълго оползтвори опцията си за нов пробив, само че за негово страдание, събитията от по-рано се повториха и британецът още веднъж посредством рибрейк изравни в резултата. С това си деяние носителят на три трофеи от Шлема вероятно пречупи надалеч по-младия си сътрудник, като взе самодейността на своя страна и си обезпечи сетбол в последния вероятен миг на частта, но го пропиля и тайбрекът трябваше да дефинира кой ще се поздрави с триумф в дебютния сет.

Дългият гейм започва с замяна на мини пробиви, преди Мъри да стигне до основен подобен, след който разполагаше с два сетбола, които още веднъж профука, а в този миг и проблемите му от физическо естество ставаха все по-видни за феновете. Сър Анди след това пропиля следващия си сетбол и позволи да бъде сбъднат поврат, губейки откриващия сет, след което ясно сподели жест към щаба си, че се намира оттатък лимита на силите си.

Началото на втората част се трансформира в пъкъл за британеца, който изпитваше съществени компликации с напредването си по корта и постоянно накуцваше, до момента в който за Имер не остана друго, с изключение на да се поздрави с пробив за 3:1. Именно в този миг Мъри за следващ път в своята дълголетна кариера показва гладиаторския си дух и не просто възвърне паритета, а даже взе самодейността на своя страна и осъществя брейк, с който поведе 5:3. Бившият номер едно остана хладнокръвен в изявите си до края на сета и с помощта на безупречното си сервиране затвори частта в своя изгода, като изравни общия резултат в конфликта.

Третият и съдбоносен сет се оказа точката на изкривяване за 35-годишния първенец от Шлема, който изцяло изнемогна пред крампите в краката и нямаше късмет да отговори по никакъв метод на надалеч по-младия си сътрудник, който на бърза ръка си завоюва задатък от четири гейма. Световният номер 115 сервирайки за затвърждаване на голямата си преднина, бе застигнат от волята на британеца, като се пречупи и направи три двойни неточности, с което разреши на сър Анди да редуцира пасива си за наслада на почитателите по трибуните. Мъри не съумя да завоюва последвалото си подаване след серия грешки, които разумно бяха подбудени от невъзможността му да е в оптималното си положение, и Имер стигна до крайния триумф, който е негов дебютен в кариерата на шампионата във Вашингтон.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР