Анди Коен разказва за опита си да стане жертва на

...
Анди Коен разказва за опита си да стане жертва на
Коментари Харесай

Анди Коен стана жертва на измама с кредитна карта. Ето какво научи той

Анди Коен споделя за опита си да стане жертва на машинация с машинация — и предизвестява другите за алените флагове, на които би трябвало да внимават при тези типове измами.

В извънредно изявление на ДНЕС, 10 януари, Коен описа на Савана Гътри и Хода Котб за това по какъв начин е изгубил пари, когато банковата му сметка е била хакната посредством машинация.

" Слушай, не се гордея с това, само че е задоволително, че в действителност желая да го споделя ", сподели Коен. „ Но тук се случи на мен и просто не желая да се случи на никой различен. “

Измами с измамници се случват, когато лъжец се показва за някой различен, като държавно управление или банка чиновник, с цел да открадне парите или персоналната информация на жертвата, според Федералната комерсиална комисия.

И Коен не е самичък – измамата с реплика е най-докладваната машинация от години, съгласно FTC. Повече от 600 000 случая са докладвани в Съединени американски щати през 2023 година, възлизащи на повече от 2 милиарда $ изгубени съгласно FTC.


Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР