Анди (Андрей Чолаков) е млад поп изпълнител, композитор и продуцент

...
Анди (Андрей Чолаков) е млад поп изпълнител, композитор и продуцент
Коментари Харесай

Анди: Музиката е моята най-голяма любов

Анди (Андрей Чолаков) е млад поп реализатор, композитор и продуцент от София. В момента е на 19 години и сполучливо приключва 1-ви курс PR в СУ ``Св.Климент Охридски``.
Занимава се с музика от дребен като постоянно е имал афинитет към по-тежките стилове.
Вокалист и китарист е на алтърнатив метъл бандата Anonyme, която към този момент има албум зад тила си и голям брой концерти в цялата страна. Преди година младият реализатор взема решение да опитва нещо ново и стартира да композира и записва поп песни с ров детайли. Така на бял свят се появява и първия сингъл на Анди - ``Madness``.
Продуцент на плана е Pink Vuitton (Петър Парапанов) - един от най-активните и надарени български бийтмейкъри,а също по този начин и добър другар на Анди. Клипът е дело на Buddubbaz Tape Company, а саундът е изкован от добре познатия от работата си със СкандаУ - Бате Пешо. Тази музикална промяна е единствено началото за Андрей Чолаков. Той интензивно работи по втория си план, който се обрисува да бъде още по-интересен и надалеч по-скандален.

1. Анди, разкажи ни за плана “Madness”. Кое те въодушеви? Каква беше задачата?
- Всичко стартира един ден преди първия изпит от сесията ми. По осведомителни технологии трябваше да представим избран план и преподавателят ни сподели, че в случай че желаеме можем да му го представим ден по-рано. Аз направих точнo по този начин и сгреших (по-късно осъзнах, че това беше едно от най-хубавите неща, които съм правил). Отидох при него и му показах скромна си работа. Той побесня и ми сподели, че имам 24 часа да трансформира това неразбирателство. В противоположен случай, сподели, че ще ме скъса. Аз се ядосах, тъй като имах прекомерно доста неща на главата в този миг.
2. Как се измъкна от обстановката?
- Писах на Алекс Томов (BELMONTE) – китаристът на бандата Anonyme и в това време надарен ров реализатор от ъндърграунда. Той има студио (Anxious Records) и разполагаше с нужната техника, която щеше да ме избави от изправителен изпит. Алекс беше свободен и се нави да ми помогне. Събрахме се в студиото и започнахме да работим. По едно време той реши да ми покаже музикален претекст, който неотдавна беше написал. Сподели ми, че не му харесва и счита да го пусне гратис в интернет. На мен обаче ми звучеше ужасно и го помолих да ми го даде. Той се съгласи. На идващия ден преди изпита по осведомителни технологии пуснах претекста на Петър Парапанов (PINK VUITTON) – продуцент на Madness, сътрудник от университета и мой доста добър другар. Попитах го за мнение и той ми сподели, че му харесва. На идващия ден имахме още един изпит – по реклама. Бяхме доста напрегнати и аз ненадейно попитах Пецата дали би работил с мен по тази ария. Събрахме се и написахме песента. Мотивът на Алекс се оказа съвършен за задачата. Записахме демо и останахме доста удовлетворени. Като приключихме главните записи при Здравко Перников от Pernikoff Studio, взехме решение да се обърнем към Бате Пешо (СкандаУ) за микс и мастъринг. Той свърши страхотна работа и взехме решение, че парче с сходен саунд заслужава и положително видео. Свързахме се с Buddubbaz Tape Company и те направиха нужното. Проектът беше подготвен и оставаше само да го осъществяваме. Нещата не се получиха с канала, който чакахме да качи парчето. За наше благополучие, Оцко Василковски от Hit Mix Music ни подаде ръка и повярва в нас. Това е историята зад Madness. Относно задачата, моята цел постоянно е била да веселя хората с музиката, която върша.
3. Разкажи ни малко повече за себе си. Музиката ли е твоето предопределение?
- Аз съм на 19 години и съм от София. В момента ми следва да бъда 2-ри курс по PR в СУ. Работя като механически съпорт за една анти-вирусна стратегия. Обичам да пътувам, да чувам музика, да изсвирвам на китара, да виждам футбол и още доста най-различни неща. Вокалист и китарист съм на алтърнатив метъл бандата Anonyme. Имаме един краткосвирещ албум зад тила си, носещ името ‘’The Absence’’. Също по този начин имаме и два публични клипа към песните ‘’Room 365’’ и ‘’Victory’’. Последната година взех решение да разнообразя музиката, която върша и започнах да пиша и извършвам поп с ров и етно детайли. Без подозрение музиката е моето предопределение. Тя е нещото, което ме прави благополучен, моята най-голяма обич.
4. Професия ли е музиката за теб?
- На този стадий към момента не, само че работя по върпоса.
5. Интересува ли се младеж като теб от политика?
- Има хора, които се интересуват, само че аз не съм от тях. Все отново понякога ревизирам какво се случва и в политическия свят.
6. Какво е мнението ти за политическата конюнктура в България и каква е ролята на младите?
- Политическата конюнктура без подозрение не е добра. Харчат се пари защо ли не, а доста българи в това време гладуват. Корупцията е издигната на фундамент. Главният проблем обаче не са политиците. Главният проблем е нашият метод на мислене, манталитетът ни. Позволяваме на ръководещите да вършат каквото си желаят. Народът би трябвало да дефинира и тези, които са в Народното събрание, са там, с цел да ни служат. Голяма част от българите не помнят този факт и влизат в ролята на жертви - слаби и безпомощни. Ние сме популярен народ, окован във веригите на една изгнила страна. Трябва да се даде път на младите. Историята, която имаме, би трябвало да ни дава самочувствие и да ни води напред към един по-добър и обективен живот.
7. Разкажи ни за настоящо събитие, което те е впечатлило през миналия месец?
- Миналият месец го откраднах за себе си и се отдадох на заслужена отмора. Бях на море и като цяло релаксирах, което не ми се случва изключително постоянно. Затова и не съм обръщал огромно внимание на събитията в България по това време, само че останах впечатлен от фестивала Varna Rock Fest, проведен от Цонко Цонев. Страхотни реализатори и добра организация. Без подозрение едно от събитията на лятото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР