Анатолий Антонов, руски посланик в САЩ, направи изявление във Facebook

...
Анатолий Антонов, руски посланик в САЩ, направи изявление във Facebook
Коментари Харесай

Обиждането на Путин е недопустимо

Анатолий Антонов, съветски дипломат в Съединени американски щати, направи изказване във Фейсбук в отговор на ракетните удари в Сирия, съобщи Си Ен Ен.

Той упреква Запада в осъществяването на "предварително създаден сюжет ". Антанов предизвестява, че ще има "последствия ", а отговорността за тях е във Вашингтон, Лондон и Париж.

"Обиждането на президента на Русия е недопустимо и неприемливо " и прибавя, че Съединени американски щати "нямат морално право да упрекват други страни, защото има собствен личен огромен боеприпас от химически оръжия ".

Под засегнатост съветският дипломат очевидно схваща онази част от изказването на Тръмп, в която той акцентира, че ударите по Сирия са директен резултат от неуспеха на Русия да спре използването на химически оръжия от Сирия и добави, че Русия би трябвало да реши "дали да продължи по този тъмен път или да се причисли към цивилизованите народи ".

Официална реакция на Кремъл към момента няма. Френските медии предадоха, че съгласно френски военачалник съветските военни в Сирия не са били предизвестени авансово за ракетната офанзива.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР