Анатоли Станев пожела на учениците да бъдат устремени и да

...
Анатоли Станев пожела на учениците да бъдат устремени и да
Коментари Харесай

Училище „Иван Вазов“ отбеляза патронния си празник с богата културна програма

Анатоли Станев пожела на учениците да бъдат устремени и да преследват фантазиите си

Русенското главно учебно заведение „ Иван Вазов “ означи патронния си празник с богата културна стратегия.

Сред гостите на събитието бяха началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева, представители на Областната администрация, както и на синдикатите. „ Вашето учебно заведение справедливо гради престиж на средище, осигуряващо качествено обучение на младежите и възпитаващо почтени български жители! Считам, че днешният ден е мотив за наслада и основателна горделивост на всички, приключили ОУ „ Иван Вазов “, се споделя в написаното от регионалния шеф Анатоли Станев до шефа Теодора Иванова и учителския състав, който наброява 50 души.

На учениците Станев пожела да бъдат устремени и да преследват фантазиите си. „ Когато един ден постигнете своите професионални триумфи, намерете време за своето учебно заведение и учители, тъй като за тях няма по-голяма премия от това да схванат за Вашите постижения “, добави още той. От своя страна началникът на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева означи, че учебното заведение е възпитало генерации русенци и е оставило трайни следи в просветителната история на града. „ Всичко това нямаше да бъде реалност, в случай че не бяха учителите. Зад този голям труд стоят голям брой училищен сърца, тъй като да бъдеш преподавател не е специалност, а предопределение. През годините Вие съумявахте да грабнете сърцата и мозъците на Вашите възпитаници и направихте и невъзможното, с цел да покорят върхове “, добави още доктор Георгиева. На децата тя пожела да следват препоръките на своите учители. „ Слушайте и попивайте всяко слово от учителите си, тъй като то е по-ценно от жълтица, тъй като по този начин ще се превърнете в знаещи и можещи персони “, сподели началникът на РУО. Не на последно място доктор Георгиева пожела на учителите креативен възторг, с цел да пребъдва знанието в нашите възпитаници, оповестиха от Областна администрация - Русе.

„ Този ден е най-вълнуващият за едно учебно заведение, тъй като е мотив освен за равносметка и вглеждане в историята, само че и взор към бъдещето. Днес означаваме 152 години обичаи. През тези години хиляди възпитаници са прекрачили прага на нашето учебно заведение и всеки един от тях е оставил част от себе си в него. През годините нашите възпитаници, подкрепяни от своите учители, са ни карали да се гордеем с техните достижения на редица състезания, олимпиади и надпревари. Вие сте вярата и бъдещето – бъдете здрави, мечтайте, откривайте и покорявайте доста нови върхове. Вашите старания няма да останат неоценени “, сподели шефът Теодора Иванова. Тя означи, че със своя професионализъм учителите дават силата и увереността на младежите, с които те да вървят напред. „ Продължавайте да раздавате будителското дело и да учите нашите възпитаници с обич и отговорност към обществото “, добави още тя. Теодора Иванова означи още, че сигурно учениците се усещат добре, като вкъщи си, тъй като в учебното заведение работят с невероятни експерти като учители.

Припомняме, че учебното заведение е измежду най-старите учебни заведения в района. То е на 152 години, като все още в него се образоват над 530 възпитаници от 1 до 7 клас в това число в общо 21 паралелки. Сред най-скорошните достижения на учебното заведение е класирането на тима по волейбол на ОУ „ Иван Вазов “ преди всичко на общинско равнище. Далеч не по-малко са достиженията на учениците в областта на точните науки, историята и географията. В рамките на тържеството бяха наградени и редица изявили се възпитаници през образователната година.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР