Анатоли Станев: Крайно време е можещите и знаещите да се

...
Анатоли Станев: Крайно време е можещите и знаещите да се
Коментари Харесай

Русенският университет посрещна над 1500 първокурсници

Анатоли Станев: Крайно време е можещите и знаещите да се трансфорат в главния мотор на нашия прогрес

С тържествена гала бе публично открита новата академична година в Русенския университет „ Ангел Кънчев “, оповестиха от Областна администрация - Русе.
Над 1500 първокурсници прекрачиха прага на висшето учебно заведение. Сред формалните посетители бе и регионалният шеф Анатоли Станев.

„ Благодаря ви за изключителния принос към района и страната. През годините Русенският университет се утвърди като водещо образователно заведение и развоен център, който продължава да способства за модернизацията на редица браншове, както и за политическото и икономическо развиване на региона и страната. Пожелавам ви още доста триумфи в научното занятие, които да ви носят същинско задоволство! Съхранявайте и предавайте искрата към познанието и на идващите генерации “, сподели регионалният шеф Станев в обръщението си към ректора на образователното заведение учен Христо Белоев и академичното управление на университета. Той моли към студентите да са дейни и да бъдат сигурни, че постоянно са добре пристигнали с концепциите и самодейностите си в Областна администрация – Русе.

Университетът предлага над 50 бакалавърски стратегии от 23 професионални посоки. Повече от 70 пък са вероятните магистратури, а над от 50 са научните специалности в докторска степен. Същевременно университетът има подписани контракти за интернационален продан на студени с над 500 университета от целия свят. Техническата база на районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “ е измежду най-хубавите в страната. Учебните и научни лаборатории са оборудвани с най-съвременна техника от водещи организации.

През миналата академична година са се дипломирали петима доктори на науките, седем доценти и трима професори.

Георги Ангелов Моллов пък получи стипендия от 1000 лв. от управлението на русенската „ Райкомерс Конструкшън “. Той е студент в машинно-технологичния факултет. 29 са студентите с най-голям бал, които стартират своето образование в Русенския университет.

В събитието участваха още кметът на Община Русе Пенчо Милков, неговите заместници Магдалина Илиева, Енчо Енчев Димитър Недев и Златомира Стефанова, ръководителят на Общинския съвет Иво Пазарджиев, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, както и голям брой представители на държавната и локална власт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР