Анатоли Нанков е един от големите любимци на публиката на

...
Анатоли Нанков е един от големите любимци на публиката на
Коментари Харесай

Анатоли Нанков: Труден мач, но ЦСКА има сили за добър резултат в Швейцария

Анатоли Нанков е един от огромните любимци на публиката на ЦСКА. Дългогодишен футболист и капитан на „ алените “. Записал паметни мачове за тима. И до през днешния ден се помнят тези два негови гола против Стяуа при равенството 3:3 в квалификациите за Шампионската лига през 1997 година. Той е последният капитан на ЦСКА с дубъл в един сезон – шампионска купа и купа на България, което се случи през 1997 година. Вече повече от десетилетие е неизменима част от треньорския тандем със Стойчо Младенов. Четвърта година са в Кайсар (Казахстан), като част от екипа е Тодор Янчев и лекар Иван Дойчев. Те безусловно сториха чудото, откакто изведоха скромния Кайсар до Купата на Казахстан.

-Господин Нанков, по какъв начин сте в отдалечен Казахстан? Как върви шампионата сега? -Знаете какво е ситуацията при нас, играят се мачове единствено в Алмати. За да се избегнат пътуванията в останалите градове. Остават още няколко кръга до края на шампионата.

-ЦСКА гостува на Йънг Бойс в Лига Европа. Има ли сили тимът да реализира нещо в Швейцария?
-Сили постоянно има. Футболистите го демонстрираха и против Рома. С пределна готовност и дисциплинираност на терена може да бъде реализиран удобен резултат. Дано и шансът е с тима. Ще бъде сложен мач, само че има късмет за удобен резултат.

-Какъв би бил той за ЦСКА, равенството влиза ли в сметките?
-Ако ЦСКА не загуби втори следващ мач като посетител, ще бъде добре. Така че да – равенството също е добър резултат.

-Може ли да се вършат съпоставения сред Базел и Йънг Бойс?
-Йънг Бойс е по-добър тим. Виждате какво се случва в последните няколко години, тимът иззе функционалностите на Базел в Швейцария, той е новият хегемон. Йънг Бойс е много порядъчен и постоянен тим. Надявам се треньорите на ЦСКА да са разучили швейцарците и на терена футболистите да противодействат.

-ЦСКА игра много плътно, подредено и дисциплинирано против Рома. Макар множеството рецензии да са ориентирани против отбраната, тя се оправи против италианския отбор. Съгласен ли сте с това мнение?

-Това е едно от главните правила във футбола, тимът да бъде тактически добре издигнат. Рома е много по-класен тим от Йънг Бойс. Така че щом играчите на ЦСКА се оправиха с Рома, имат нужния капацитет да го напарвят и против Йънг Бойс. Нормално е да се позволяват неточности. Дай боже швейцарците да позволен повече от ЦСКА. Хубавото на Али Соу е, че излиза на положителни положения. Да, за жалост не съумява всякога да осъществя, само че прави чудесна работа във всички етапи на играта. ЦСКА има и много положителни флангови фуболисти.

-Вуйчо сте на Валентин Антов, какво е мнението ви за представянето му?
-Изключително съм благополучен за него. Показва зрялост на тази възраст. Само след няколко дни има рожден ден, става на 20 години, само че виждате какъв брой добре се оправя. Той е много интелигентно момче, носи огромна отговорност върху себе си с капитанската лента. Да си капитан на ЦСКА е самопризнание, чест и отговорност. Страхотно е и за него, и за клуб като ЦСКА, че има подобен футболист. Мисля, че в отбрана футболистите поизградиха синхрон между тях. Валентин играе с Матей или Занев, Мазику е добре отляво, отдясно има конкуренция сред Турицов и Вион. В случая Петър Занев ще пропусне мача в Швейцария, което е минус за тима, защото той е доста умел футболист.

-Може ли положителното показване на Валентин Антов да го главозамае? Вече се появяват вести, че е следен от други клубове, това може ли да му повлияе?
-Пожелавам му да е здрав и да продължава да се развива. Неминуемо един ден ще пристигна питане и от огромен тим от чужбина. Той би трябвало да прогресира във футболната си кариера. Здраво стъпил е на земята, родителите му също имат принос за това. Така че не считам, че ще се главозамае. Валентин е мъдро момче, влага доста мисъл в играта, което се вижда и е извънредно трудолюбив.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР