„Анастасия Мозер. Щрихи от един живот в трудно време” –

...
„Анастасия Мозер. Щрихи от един живот в трудно време” –
Коментари Харесай

Анастасия Мозер представя мемоарите си „Щрихи от един живот в трудно време”

„ Анастасия Мозер. Щрихи от един живот в мъчно време” – искрено удостоверение за три стадия от българската история – излиза до броени дни по книжарниците. Книгата ще бъде показана на 19 ноември от 18:30 часа в Изложбената зала на Държавна организация „ Архиви” (ул. „ Московска” №5) с присъединяване на режисьора и публицист Драголюб Гаджев и самата Анастасия Мозер.

Някои от най-травматичните и към момента будещи разногласия събития, определили пътя на България от царство, през национална република към народна власт, излизат нескрито в първото персонално удостоверение на създателя и водач на „ Български земеделски народен съюз – Народен съюз” и партията „ Обединени земеделци”, Анастасия Мозер.

Пред своя съидейник и другар Драголюб Гаджев Анастасия Мозер споделя за сложното си детство в Царска България, за гоненията, на които е бил подложен татко ѝ доктор Г. М. Димитров, за неговата опозиция против Тристранния пакт и против комунизма. За клопките на Студената война, за ориста на българските емигранти, за новата вяра и за разочарованията на Прехода – „ Щрихи от един живот в мъчно време” е взор към историята на актуалното българско общество от човек, прекарал целия си живот в окото на политическия ураган.



Като щерка на видния български политик Г. М. Димитров, водач на Български земеделски народен съюз – „ Пладне”, още от ранно детство Анастасия Мозер има опцията да следи основни процеси в политическия живот на българското общество. Достъпът до исторически документи, до елита на българската политика, както и скъпите диалози с политици от обкръжението на татко ѝ трансформират нейния роман в невиждан исторически документ. Години по-късно, когато се завръща от живот в чужбина, Анастасия Мозер сама се впуска в политиката, като продължава завета на татко си с новото преобразяване на Български земеделски народен съюз и става депутат в продължение на четири години.
Разказ за една изключителна орис в изпълнена с премеждия ера, извор за историята на модерна България, удостоверение за генерации напред – „ Щрихи от един живот в мъчно време” гледа към едно по-добро бъдеще с непоклатима религия в силата на българския дух, в свободата и човечността.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР