Анализаторите от Стандарт енд Пуърс очакват стабилният икономически растеж да

...
Анализаторите от Стандарт енд Пуърс очакват стабилният икономически растеж да
Коментари Харесай

Току-Що Съобщиха Новината На Бойко Борисов, Премиерът Е Доволен! Има Светлина В Тунела За България, Вижте!

Анализаторите от " Стандарт енд Пуърс " чакат постоянният стопански напредък да продължи, в сходство с възходящата динамичност на износа и удобните условия за кредитиране.

Експертите на организацията предвиждат, че чистият държавен дълг ще продължи да понижава и през 2018 година - за четвърта година подред. Външната задлъжнялост е оценена като ниска и настоящата сметка ще остане на остатък. От организацията показват очакване, че продължителността на политиката ще бъде обезпечена до тогава, до момента в който ръководещата коалиция e постоянна.

Според " Стандарт енд Пуърс ", главните фактори, които биха довели доповишаване на кредитния рейтинг на България през идващите 12-24 месеца, включват продължаващото понижаване на необслужваните заеми в банковия бранш, съчетано с спомагателен напредък от повишаване на кредитирането за подкрепяне на икономическия напредък.

Уточнява се, че позитивно въздействие за рейтинга ще окаже също усилването на фискалната позиция над заложените упования на организацията, както и присъединението на лв. към Валутен механизъм II (ERM II), което би засилило в допълнение доверието в политиката.

Рейтинговата организация би подхванала дейности за инспектиране на вероятността до постоянна при съществуване на напън върху платежния баланс на страната, намаляване на фискалните буфери или при превръщане на низходящата наклонност при необслужваните заеми.

Негативни кредитни дейности биха зародили и при положение на внезапно повишаване на действителния ефикасен валутен курс, което би довело до загуба на конкурентоспособност и утежняване на външната позиция на страната.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР