Анализаторите от Goldman Sachs Group Inc. Запазват прогнозата си за

...
Анализаторите от Goldman Sachs Group Inc. Запазват прогнозата си за
Коментари Харесай

OIES прогнозира цена на Brent от 68 долара за барел през 2019 г., Goldman запазва прогнозата си


Анализаторите от Goldman Sachs Group Inc. Запазват прогнозата си за растеж на котировката на петрола вид Brent до 67,5 $ за барел през идващото тримесечие при опазване на заселено търсене и ограничаване на добива от страните от ОПЕК+.

Основните производители от ОПЕК+ употребяват тактиката на потрес и отиват оттатък уговорките си за ограничаване, се споделя в прегледа на банката. Проблемите във връзка с доставките се ускоряват заради рисковете от забележителен спад на добива във Венецуела след въвеждането на спомагателни наказания от Съединени американски щати против венецуелския петролен бранш. Американските производители на нефт също се ориентират към задържане на добива на шистов нефт.

В допълнение специалистите от Goldman остават деликатни във връзка с прогнозата на цената през второто полугодие на актуалната година, оповестява организация Bloomberg.

В същото време Оксфордския институт за проучвания в енергийния бранш (OIES ) предвижда, че Brent ще нарастне спрямо актуалните равнища и междинната цена ще е 68 $ за барел през 2019 година Това ще стане обаче при изискване, че страните от ОПЕК+ изпълнят изцяло отговорностите си за понижаване на производството на нефт. Според тях, петролната политика на Саудитска Арабия ще се дефинира от „ вътрешните фактори и нуждата от повишение на приходите “.

Котировките на Brent, които в сряда бяха на равнище и над 63,4 $ за барел, може да се усилят до 65 $ за барел през април, а през идващите две тримесечия да се търгуват в диапазона от 68 $ за барел, чакат от OIES.
Търговските ресурси от нефт в света ще се намалят доста през второто полугодие на тази година на фона на дейностите на ОПЕК и спада на доставките от Иран и Венецуела. Експертите от института в прогнозата си изхождат от темповете за растеж на международния Брутният вътрешен продукт на равнище от 3,5 %, растежа на добива на шистовия нефт в Съединени американски щати с 1,1 млн. барела дневно, намаляване на доставките от Венецуела с 400 хиляди барела дневно и от Иран – с 500 хиляди барела дневно.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР