Анализаторите от Goldman Sachs Group Inc. понижиха прогнозите си за

...
Анализаторите от Goldman Sachs Group Inc. понижиха прогнозите си за
Коментари Харесай

Goldman Sachs понижи прогнозата си за британската икономика след обрата в правителствената политика

Анализаторите от Goldman Sachs Group Inc. намалиха прогнозите си за растежа на стопанската система на Обединеното кралство, откакто предходната седмица министър председателят Лиз Тръс в профил Куаси Куартенг от поста финансов министър и даде заден за проекта за анулация на нарастването на корпоративния налог в страната, съобщи Блумбърг.

„ Предвид по-слабия подтик на напредък, доста по-строгите финансови условия и по-високия корпоративен налог от идващия април, ние намаляваме още повече нашите вероятности за напредък в Обединеното кралство и в този момент чакаме по-значителна криза “, се показва в отчет на капиталовата банка.

Годишната прогноза на Goldman за 2023 година планува спад с 1% на брутния вътрешен артикул на Обединеното кралство, като преди от банката чакаха намаляване с 0,4%.

От Goldman Sachs обаче чакат главната инфлация в страната, в която не влизат волатилните цени на храните и силата, да бъде по-ниска в края на 2023 година Според новата прогноза тя ще доближи 3,1%, до момента в който миналата оценка предвиждаше равнище от 3,3%.

Премиерът на Обединеното кралство, виждайки отрицателното влияние от показания в края на септември така наречен „ мини-бюджет “ върху финансовите пазари, отстъпи от някои от икономическите си проекти, в това число премахването на най-високата ставка на налога върху приходите и връщането на корпоративния налог на равнище от 19%, откакто някогашният финансов министър Риши Сунак го подвигна на 25%.

Анализаторите на Goldman в този момент чакат Английската централна банка да е най-агресивна при повдигането на лихвите. Те към този момент залагат на покачвания с по 75 базисни пункта на срещите на централната банка през ноември и декември, до момента в който предходната прогноза бе за нараствания с по 100 базисни пункта.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР