Анализатори от базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната

...
Анализатори от базирания във Вашингтон Институт за изследване на войната
Коментари Харесай

ISW: Русия концентрира войски в три точки за настъпление

Анализатори от основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW) са открили три места на територията на Руската федерация, където са съсредоточени сили на Москва. Броят на наличните войски там е стеснен, само че при положение на настъпателни интервенции те биха могли да принудят Украйна да преразположи и разтегли войски по границата, оповестява УНИАН.

 

Според ISW първият регион е Грайворон-Борисовка-Пролетарски в западната част на Белгородска област. Сателитени изображения демонстрират, че през последните седмици руснаците са разширили интервенциите си в бази и хранилища в обитаеми места в региона. Все още обаче не е прочут точният брой на войските там.

 

Участъкът Грайворон-Борисовка-Пролетарски ще даде опция на съветските войски да напреднат на юг в посока Золочев и Богодухов. Това са селища на северозапад от Харков в границите на 25 километра от интернационалната граница или на запад към обитаеми места по автомагистрала P-45, свързваща Богодухов със Суми.

 

Експертите допускат, че руснаците биха могли да проведат настъпателни интервенции в една или в двете направления по едно и също време. Това би принудило Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) да трансферират войски на по-голям сектор от границата в Харковска и Сумска области.

 

Освен това Москва концентрира стеснен брой бойци в регионите на Курск и Брянск покрай границата със Сумска област. ISW прави оценка, че даже лимитирана централизация в тези региони може да докара до по-нататъшна консолидация на украинските сили по интернационалната граница.

 

Сега съветските въоръжени сили привеждат групировката войски " Север “в граничната зона до плануваната дефинитивна бройка. След това те евентуално ще стартират лимитирани настъпателни интервенции в направление Суми-Харков, до момента в който тази групиривка войски доближи нужната бройка.

 

" Дори лимитирани съветски настъпателни интервенции в тези региони биха основали напън, който би разтегнал украинската мощ и техника по по-широк фронт и вероятно би разрешил на руснаците да открият тактически плацдарми, с цел да поддържат по-нататъшни интервенции или северозападно от град Харков, или към град Суми “, се споделя в отчета.

Анализаторите обаче са уверени, че групировката войски " Север “, даже и да доближи горната граница на оповестената последна бройка, няма да има задоволително сили за сполучлива интервенция за обграждане или завладяване на Харков или Суми.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР