Анализатори от Autonomy Center в Англия стартираха проект за изследване

...
Анализатори от Autonomy Center в Англия стартираха проект за изследване
Коментари Харесай

В Англия ще проучват влиянието на безусловния доход върху здравето, като част от проект, в който 30 души ще получават £1,6 хил на месец

Анализатори от Autonomy Center в Англия стартираха план за проучване на въздействието на безусловния приход върху психическото и физическото здраве на хората. Като част от изследването 30 души ще получават по £1600 всеки месец в продължение на две години, оповестява The ​​Guardian.

„ Това е забележителна сума “ — сподели Уил Стронг, шеф на проучванията в Autonomy. „ Искаме да забележим какъв резултат ще има тази безусловна сума върху здравето на участниците в плана, без значение дали работят или не. “

Експериментът ще се организира в Лондон и Джароу (град в североизточна Англия), участниците в него ще бъдат определени на инцидентен принцип от набор от доброволци, като се възнамерява 20% от местата да бъдат непокътнати за хора с увреждания.

От Autonomy допускат, че обществото през идващите години ще бъде насила да вкара някаква форма на категоричен приход.

„ Всички доказателства демонстрират, че безусловният приход ще понижи бедността и ще усъвършенства благосъстоянието на милиони хора. Потенциалните изгоди са прекомерно огромни, с цел да бъдат пренебрегнати. Тъй като идващите десетилетия са изпълнени с стопански разтърсвания заради изменението на климата и повсеместното разпространяване на автоматизацията, базовият приход ще бъде значима част от поминъка на бъдещето “ — споделя Стронг.

Поддръжниците на концепцията за категоричен приход настояват, че тази мярка ще обезпечи икономическа сигурност за всички и ще бъде евентуално решение за неустойчивостта на пазара на труда. Противниците обръщат внимание на тежестта на безусловните доходи върху бюджетите и считат, че поддръжката би трябвало да бъде адресна.

Подобни пилотни планове към този момент се извършват в други страни. Властите в Уелс заплащат по £1600 на месец на младежи, напуснали публичните грижи в продължение на две години. През 2020 година повече от 170 английски депутати приканиха държавното управление да вкара повсеместен базов приход като мярка за поддръжка по време на пандемията от ковид.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР