Анализаторът Илиян Василев посочва, че анти-БСП реториката е алфата и

...
Анализаторът Илиян Василев посочва, че анти-БСП реториката е алфата и
Коментари Харесай

Илиян Василев: ГЕРБ и ДПС трудно ще се противопоставят на обединението ПП-ДБ-плюс

Анализаторът Илиян Василев показва, че " анти-БСП реториката е алфата и омегата на Борисовото ръководство и мислене. " Според Василев задкулисието не може директно да се опълчи на обединяването ПП-ДБ-плюс, за това ще се опитат да фалшифицират изборите.

 

Ето цялостния текст на обявата на Илиян Василев:

 

Факт е, че " хартиената коалиция " има някакъв капацитет, само че ГЕРБ и Движение за права и свободи мъчно ще се опълчват на " националния " формат за обезвреждане на обединяването сред ПП-ДБ-плюс. Ето разликата.

Обединение на статуквото е противопоказно за всеки един от участниците в него, тъй като системата на взаимоотношение е построена от непублични свързаности и зависимости, които не намират намерено проявяване и то по значима причина е - обстоятелствата, които постоянно са нелицеприятни. За гласоподавателите на ГЕРБ - " женитбата " сред Борисов и Пеевски е по дифолт, само че по никакъв начин не е за афиширане. " Босът " има някакъв бизнес там, само че това не е партийна работа. Всяко официализиране на този съюз ще " роди " проблеми за ГЕРБ, не за Пеевски - той е бетониран в Движение за права и свободи. Освен това Борисов не може да се бори по едно и също време за своето персонално оцеляване, за оцеляването на Гешев или на Пеевски. Кремъл ги държи дружно (тук мога да описвам много), само че това до време.

По същия метод стои въпросът и с приобщаването на Българска социалистическа партия в тази " коалиция ", за което Борисов щял да търси глоба от " най-висшия орган " - булшит. Анти-БСП реториката е алфата и омегата на неговото ръководство и мислене.

Самата Нинова направи голяма нелепост да се скара с Политическа партия, без да откри равностойна подмяна и още повече маргинализира партията си. Заиграването ѝ с ГЕРБ е обречено, не че Гергов и Кирил Добрев не могат да възстановят " топлата връзка ". Просто няма по какъв начин Нинова хем да остане на коня, хем да изясни на гласоподавателите си ново заиграване с ГЕРБ. Това ще довърши партията.

Да не приказваме за присъдружните партийни планове, които в този момент се финансират от Пеевски - възкресяването на Има Такъв Народ и Национална движение „Симеон Втори" или лявото обединяване. Както и да въртят тези планове, всички те се борят за еднакъв електорат, а той е непълен и е необходим на ГЕРБ с цел да остане първа мощ.

В този смисъл общите дейности и претенденти, обща акция, на ПП-ДБ-плюс няма по какъв начин да откри намерено противопоставяне от страна на ГЕРБ и Движение за права и свободи. И като не могат да сторят нищо във забележимия набор на позитивната игра, ще отворят кутията на Пандора с мръсни номера, интриги, компромати, и медийни залпове в жанр " всички са маскари, само че те повече ".

И тематиката Македония, незабавно реанимирана пред изборите, няма да им свърши работа. Хората обръгнаха от толкоз доста нагнетена омраза-контраомраза. Горното не значи, че ПП-ДБ-плюс ще завоюват болшинство, а единствено, че единствено това обединяване може да получи спомагателен прилив от гласове и известност, и че задкулисието не може да им опълчи насрещно нищо, което да притегли нов електорат. За това ще фалшифицират изборите.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР