Анализът е препубликуван от . Заглавието е на Дневник.Единственият по-сигурен

...
Анализът е препубликуван от . Заглавието е на Дневник.Единственият по-сигурен
Коментари Харесай

Въпросът е сега у кого ще остане горещият картоф на провала

Анализът е препубликуван от. Заглавието е на " Дневник ".

Единственият по-сигурен метод президентът да провали третия мандат беше всред кандидатствалите за него от досегашната ръководеща коалиция да го даде на " ИТН " (ИТН). Давайки го на Българската социалистическа партия (БСП), Румен Радев хем видимо е за сформиране на ръководство, хем непосредствено ни праща на избори. И въпросът в този момент е у кого ще остане горещият картоф на неуспеха.

Един предупреден неуспех

Проблемът е, че даже и да успее да се сътвори, този кабинет непрекъснато ще живее в риск от преждевременна гибел. А който прекъсне живота му, може да се окаже отговорен и да понесе вреди на изборите. Но не и Корнелия Нинова, за която тази опасност даже е облага - и както не разреши експорт на оръжие за Украйна, по този начин с наслада би наложила връщането на изгонените 70 съветски дипломати и на газовите доставки от " Газпром ", в случай че ще и да падне от власт. И ще отиде на предварителни избори с едни гърди пред " Възраждане ".

Разбира се, кабинетът може и да не подхваща в идните 6 месеца доста изострен поврат към Русия, а да се занимава основно с инфлацията. Но в случай че и това болшинство не направи по-големи крачки към правосъдната промяна, както досегашното, тогава напълно разкрит ще е въпросът какво въобще вършат " Продължаваме промяната " (ПП) и " Демократична България " (ДБ) в него. Единствено Има Такъв Народ няма какво да губи - така и така наподобява няма да попадне в идващия парламент, по тази причина може най-малко да остане още малко в този, да вземе отново някое ресурсно министерство и дори да получи удоволствието още един път да дръпне шалтера на държавното управление.

Търси се кой да свърши черната работа

Политическа партия едвам сдържа ентусиазма си за избори, с цел да гони по-голям резултат през октомври, без той въобще да ѝ е в забрадка вързан, а и без да знае ще има ли въобще по-добри варианти за коалиция в идващия парламент. Единственият проблем е по какъв начин Политическа партия да изиграе играта си по този начин, че не тя, а различен да провали мандата на Българска социалистическа партия. Защото другояче част от гласоподавателите ѝ ще се върнат в Демократична България, уплашени, че стабилността на страната може хазартно да бъде проиграна.

Още повече, че Политическа партия първа договаря с Българска социалистическа партия и не може да ѝ откаже незабавно - би трябвало да трансферира горещия картоф нататък. Има Такъв Народ може да свърши черната работа, в случай че Българска социалистическа партия извърши желанието на Политическа партия Асен Василев да е министър председател, а Има Такъв Народ наложи несъгласие. Въпросът е какво Слави Трифонов и Тошко Йорданов ще получат в подмяна, с цел да влязат в историята като провалили два свои мандата предходната година и два непознати тази година.

За Демократична България ще е най-трудно да удържи диалектиката, хем да откаже на социалистите, хем да не прати страната на избори, против които най-убедително е говорила до момента. Отделно, че мъчно може да изясни на най-големите антикомунисти измежду гласоподавателите си, за какво до момента имаше алена линия за мандат на Българска социалистическа партия, а в този момент освен няма такава, само че и няма по какъв начин да бъде заобиколена директната коалиция със Столетницата, както беше при кабинета " Петков " - посредством двустранни съглашения на всяка групировка с мандатоносителя, тъй като мандатоносител в този момент е самата Българска социалистическа партия.

Егоистичният ход на Радев

Сякаш въпреки всичко има просто решение - Политическа партия и Демократична България да откажат дружно на Българска социалистическа партия и да стоварят виновността за изборите на президента. Хем това ще е изцяло справедливо. Румен Радев напълно егоистично направи третия мандат нефелен, давайки го на Българска социалистическа партия, с цел да може да няма постоянно държавно управление и да ръководи отново със свое служебно (неясно докога, в случай че и в идващия парламент основаването на постоянно се проточи или окаже невъзможно). И с цел да си върне дефинитивно електората на Българска социалистическа партия. С прокремълските си позиции той към този момент е изгубил гласоподавателите на Демократична България и на Политическа партия, само че пък в идващия парламент русофилите ще са повече, тъй че ще се радва на по-близки сътрудници.

Излизането на Политическа партия и Демократична България в съпротива на Радев по този начин или другояче ще се случи по-късно, в случай че негов длъжностен кабинет вземе внезапно проруски завой. Затова е по-добре занапред двете дружно да заявят опозиционност, още повече, че по този начин или другояче разделят общ електорат.

Благодарим и сбогом!

Откритото обвинение на президента за неуспеха на третия мандат отваря порти за предизборна коалиция сред Политическа партия и Демократична България, без тя въобще да е наложителна, и загърбва въпроса за виновността на Българска социалистическа партия, с която може да се наложи коалиция в идващия парламент. А по какъв начин в този момент Кирил Петков и Христо Иванов да откажат на Корнелия Нинова? Като ѝ слагат съответни условия в управническата стратегия, под които тя да се подпише обществено. Например, периоди с доста ясно дефинирани стъпки за правосъдна промяна, отвод от връщане на съветските дипломати, отвод от заплащане на съветски газ в рубли И тъй като тя надали ще се ангажира с нещо толкоз изрично, могат след едноседмични опити за съгласие да ѝ кажат вежливо и твърдо: благодарим за поканата и сбогом.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР