Анализът е препубликуван от Срещу Доналд Тръмп е повдигнато на

...
Анализът е препубликуван от Срещу Доналд Тръмп е повдигнато на
Коментари Харесай

Европа вече се замисля. Какво би станало с войната в Украйна, ако Тръмп е президент

Анализът е препубликуван от

Срещу Доналд Тръмп е повдигнато на порнозвезда в подмяна на мълчанието й за връзката им. Това е първото от вероятни близо 30 обвинявания против някогашния американски президент. И е първо по рода си в историята на Съединени американски щати.

 Как се развиха събитията с заплащанията от Тръмп на порнозвезда, поради които е упрекнат Как се развиха събитията с заплащанията от Тръмп на порнозвезда, поради които е упрекнат

Но този сюжет, от дълго време предстоящ, не би трябвало да успокоява както съперниците му, по този начин и сътрудниците на Съединени американски щати в НАТО. Тръмп има гения от упрекнат да се трансформира в победител, изключително в случай че обвиняванията не са задоволително солидни и бъдат парирани от юристите му.

Засега той нападна с далекобойни реторически оръжия цялостната политика, водена от Джо Байдън. Този жанр е прочут от 2016 година и много наподобява на нещо познато по родните земи - на Бойко Борисов и на други гении в популисткото говорене.

Характерна в тази стилистика е декларативната тирада постоянно от името и в името на народа, каквото и да значи това. Наскоро, на тридневната Конференция за консервативно политическо деяние на Републиканската партия в Мариленд с 2000 участници, Тръмп застана в тази поза и разгласи, че стартира " последната борба ".

Неговото говорене е особено нереално и мъгляво: великолепие за Америка, която е пред злополука, Америка към този момент не е свободна, ще ви върна свободата и така нататък, все едри закани.

Срещу Тръмп към този момент застават Ники Хейли и Рон де Сантис, само че с ниски индикатори. Много евентуално е в идващите месеци други претенденти да ги изместят, както става постоянно в първичните избори.

Ники Хейли е забавна личност в американската политика. Тя е щерка на високообразовани индийски емигранти, някогашен губернатор на Южна Каролина. Около две години беше дипломат на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, който пост е доста по-висок в американската подчиненост от аналогичните позиции в други страни. Шансовете й наподобяват ниски, само че не се знае. По отношение на войната в Украйна от нея може да се чака умерена позиция. Но е по-вероятно като интернационалист да продължи напъните на Съединени американски щати в интерес на Украйна.

 Духът на времето: Как стигнахме от Love Me Do до Доналд ТръмпС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

По-сериозен към този момент противник на Тръмп е Рон ДеСантис, губернатор на Флорида. Към момента той има поддръжка, която съставлява към една трета от тази на Тръмп. Но вероятността губернатор, който е има високо утвърждение в щата си, да грабне номинацията на Републиканската партия не е дребен. Позицията му към войната е променлива макар поддръжката за Украйна през 2014 година По-скоро се приближава към републиканската позиция за изолационистка политика, съгласно която Америка си има свои проблеми, надалеч от периферията на Европа.

Накратко, има шансове Републиканската партия да падне още веднъж в прегръдката на Тръмп. Преди всичко това значи неизясненост и несигурност.

Тръмп може да направи всичко, каквото му хрумне, както се видя в първия му мандат. Ако реши да се отдръпне от ангажимент с Украйна, той ще срещне поддръжка в средите, на които разчита за самите избори. Това са основно сенатори и представители на Средния запад и няколко сериозни щата (Флорида, Мичиган, Уисконсин, Пенсилвания), които вземат решение изборите.

 Тръмп набира преднина за номинацията на републиканците преди изборите следващата година Тръмп набира преднина за номинацията на републиканците преди изборите следващата година

Какво би станало, в случай че Тръмп стане президент? На първо място той ще се съобщи шумно, че ще реформира външната политика на Съединени американски щати - точно шумно и кресливо, със заявки, фукане, обиди, закани и така нататък Ще значи ли това отдръпване на поддръжката, която Украйна в този момент получава от Съединени американски щати? Това е комплициран въпрос и по-вероятно отговорът не е еднопосочен.

Едно обаче е ясно: в случай че евроатлантическият свят има ясна и устойчива обща позиция, каквато безспорно има сега, той би трябвало да се приготви за подобен сюжет. Това би означавало да обезпечи поддръжка на Украйна без решаващото присъединяване на Съединени американски щати. Сега това наподобява надали не немислимо развиване. Но по този начин изглеждаха много неща преди година - зависимостта от съветския газ, немските партньорства с Русия, величието на съветската войска и прочие

Ясно е, че в случай че за някои среди в Съединени американски щати войната е надалеч и не визира Америка, то за Европа тя има екзистенциално значение, въпрос на личното й запазване е.

 Атлантис. Дезинтеграция на политическите телаС код 10Dnevnik получавате най-малко 10% отстъпка

Подкрепата за Украйна е политически и финансов въпрос, до това се свежда. Политическият въпрос е решен от самото й начало, ненадейно за Путин. Европейските страни са обединени и не наподобяват склонни да отстъпват. Страхът от Русия и нейната продължаваща агресия промени съществени политики в Европа, изключително в основната Германия.

Оттук нататък въпросът е финансов. Оръжията се създават от военни концерни, заплащат се и се насочват към Украйна. Схемата не е удивително комплицирана. Дори България направи по този начин, някак свенливо и неусетно.

Това е една елементарна сметка, която ръководството на опасности изисква да се прави оттук насетне. Изборите в Съединени американски щати би трябвало да се следят деликатно. Трябва да се пресмята добре какви са възможностите лобитата в Конгреса, които са срещу присъединяване на Съединени американски щати във войната, да надделеят, в случай че Тръмп е на власт. И Европейският съюз, в съдействие с нови-стари сътрудници, като Австралия, Япония и други, да поеме финансовата тежест.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Рубриката “Анализи ” показва разнообразни гледни точки, не е наложително изразените отзиви да съответстват с публицистичната позиция на “Дневник ”.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР