Анализ прогнозира сравнително слаб интерес към iPhone 16 поради малкото

...
Анализ прогнозира сравнително слаб интерес към iPhone 16 поради малкото
Коментари Харесай

Анализ: iPhone 16 няма да донесе големи промени в дизайна

Анализ предвижда относително слаб интерес към iPhone 16 заради дребното промени и оскъдната ИИ-функционалност...

Емил Василев преди 1 минута 1 Сподели

Най-четени

НаукаЕмил Василев - 16:41 | 30.01.2024

Физици откриха доказателства за обратимост на времето в стъклото

КосмосЕмил Василев - 17:32 | 29.01.2024

Съпруга на механик в SpaceX, чийто череп е строшен след нередовност на ракетен мотор съди компанията

ХардуерЕмил Василев - 18:30 | 29.01.2024

Светът е изправен пред пренасищане с евтини китайски чипове – на западните страни ще им е мъчно

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Apple изостава от другите производители на смарт телефони. Функциите, основани на изкуствен интелект набират известност на пазара на премиум смарт телефони. Макар, че колосът от Купертино възнамерява внимателно да схване ИИ, той рискува да изостане през тази година, защото не възнамерява да направи обилни промени в дизайна на идните си смарт телефони.

Това може да докара до спад в продажбите на iPhone.

Според източници на анализатора Минг-Чи Куо, Apple е намалила прогнозите си за продажбите на iPhone през 2024 година, предвиждайки видим спад спрямо предходната година. Компанията може да означи най-големия спад от всички огромни играчи на пазара на телефони, най-малко частично заради неналичието на ИИ функционалност.

Очаква се продажбите на iPhone 15 да намалеят с 10% през първата половина на тази година. В съпоставяне с iPhone 14 през същия интервал на предходната година. При идния iPhone 16 може да се следи още по-силен спад от 15% през втората половина на годината. В съпоставяне с iPhone 15 през втората половина на 2023 година.

Обратно, Samsung поправя прогнозите си за продажбите на серията Galaxy S24 нагоре с 5-10% за тази година, залагайки на функционалностите с изкуствен интелект като основни в тази прогноза. Най-новите устройства на Samsung и Гугъл включват разнообразни функционалности, основани на ИИ. Те включват възстановяване на търсенето, генериране на текст, превод и редакция на изображения.

Предвижда се iPhone 16 да внесе минимални промени в дизайна

Но през тази година компанията може да направи първия си опит в региона на изкуствения разсъдък.

Apple възприема внимателна тактика с ИИ. Целта е да се заобиколят проблемите с грешките и етиката, с които се сблъскват огромните езикови модели (LLM), употребявани от Microsoft, Гугъл, OpenAI и други. Последните отчети допускат, че Apple ще показа актуализирана версия на Siri с iOS 18. Очаква се тя да дебютира по време на WWDC през юни и да бъде пусната на пазара през септември.

Предстоящата актуализация на iOS може да бъде измежду най-значимите в историята на iPhone. Но Siri може да се окаже единствената функционалност, която ще се възползва от изкуствения разсъдък. Въпреки, че Apple изследва опцията за потребление на в разнообразни свои приложения, основни разработки в тези области надали ще се осъществят през тази година.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР