Анализ на цялостната конструкция на трамвайното трасе по обновената софийска

...
Анализ на цялостната конструкция на трамвайното трасе по обновената софийска
Коментари Харесай

След ремонта - общината изследва Графа за потенциални проблеми

Анализ на цялостната структура на трамвайното трасе по обновената софийска улица " Граф Игнатиев " ще разпореди Столичната община. Целта е да се ревизира дали положените материали и методът, по който са инсталирани, ще устоят на температурни разширения и дали са вероятни други недостатъци като надигнатите от жегата плочки, които " цъфнаха " преди няколко дни.

За възлагането на разбора, който ще се заплаща от общинския бюджет и ще се прави няколко месеца след формалното стартиране на трамвайното трасе в употреба, заяви зам.-кметът по превоз и бюджет Дончо Барбалов.

Ако анализът окаже други евентуално проблематични места, те евентуално ще бъдат преработени.

Краткосрочната мярка за появилите се все още недостатъци на ремонта е при напречните отводнители на трамвайното трасе да има фуги, с цел да не изскачат плочките в топлото време. До края на деня се чака проектантското решение за изработването на фугата, която би трябвало да бъде направена от изпълнителя " Джи Пи Груп " за негова сметка.

Заради надигналите се плочки, общината разгласи, че постанова глоба на компанията от 279 000 лв.. От " Джи Пи Груп " обаче оповестиха, че са изпълнили всичко, както е било по план и виновността за дефекта с настилката не е тяхна, а на проектанта. Според Барбалов това е общинското сдружение " Софпроект ". Засега за него няма санкции.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР