Аналитиците на компанията IHS Markit пресметнаха, че все повече производители

...
Аналитиците на компанията IHS Markit пресметнаха, че все повече производители
Коментари Харесай

IHS: делът на OLED дисплеите непрекъснато се увеличава

Аналитиците на компанията IHS Markit пресметнаха, че от ден на ден производители на смарт телефони употребяват OLED панели. Към края на третото тримесечие на тази година в парично отношение, 60% от продадените смарт телефони са с OLED екрани.

По-точно, делът на тези екрани е 61,1%, което възлиза на $6,6 милиарда от всичките $10,7 милиарда получени от продажбите на мобилни телефони. За съпоставяне, през първото тримесечие на 2017 година, делът на OLED екраните е бил едвам 35%. Експертите показват, че повече пари генерират точно телефоните с органични светодиоди,



Световен водач в производството на OLED матрици е Samsung. Компанията стартира тяхното произвеждане през 2014 година и в този момент съвсем целият пазар (93,3%) от производството на OLED екрани е на Samsung. Аналитиците смятат, че повишаването известността на OLED панелите се дължи на техните неоспорими прерогативи. Тънки са, леки, гъвкави, оферират високи резолюции при правилни цветове и при по-ниска консумация. Немалка роля в популяризирането на OLED екраните изигра Apple, която стартира да ги употребява в своите iPhone. Търсенето на OLED екраните непрестанно пораства и производителите към този момент не съумяват да предложат толкоз доста OLED матрици.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР