Аналитичната компания Bernstein Research прогнозира, че цената на биткойн може

...
Аналитичната компания Bernstein Research прогнозира, че цената на биткойн може
Коментари Харесай

Стойността на биткойн може да достигне до $150 хиляди за година и половина – Bernstein

Аналитичната компания Bernstein Research предвижда, че цената на биткойн може да нарасне до 150 000 $ доникъде на 2025 година Към момента криптовалутата през последния месец нарастна до $35 000, което е нарастване с 30%.

Компанията чака Комисията по скъпите бумаги и тържища на Съединени американски щати да утвърди exchange-traded fund (ETF, борсово търгуван фонд, който влага непосредствено в криптовалута) преди първото тримесечие на 2024 година, оповестява CNBC. Това може да докара до бичи (възходящ) пазар, на който настоящата цена може да бъде надмината съвсем пет пъти. Това ще е двойно повече от историческия връх от $67 хиляди през ноември 2021 година

Миналата седмица цената на биткойн доближи най-високото си равнище от май 2022 година, защото вложителите имаха огромни очаквания по отношение на зелената светлина за ETF преди края на годината, откакто SEC отхвърли да апелира основно правосъдно решение по делото Grayscale против него.

Решението на съда обаче не подсигурява, че SEC ще утвърди ETF. Председателят на SEC Гари Генслер от дълго време подлага на критика крипто-индустрията като гъмжаща от „ измамници “, тъй че дали регулаторът ще продължи да се бори с ETF — остава открит въпрос.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР