Ана Рош, удостоена с титлата най-добра жена шеф-готвач в света

...
Ана Рош, удостоена с титлата най-добра жена шеф-готвач в света
Коментари Харесай

Най-добрата жена шеф-готвач в света посети Северозапада /видео/

Ана Рош, удостоена с купата " най-хубава жена шеф-готвач в света " за 2017 година, посети Северозапада, научи организация BulNews. Тя участва в приготвянето на вечеря, средствата от които бяха дарени за щедрост. 
В западната част на Стара планина, в региона на сръбската и покрай румънската граница, се е настанило село Стакевци. През 30-те години на предишния век, то било дом на близо 2000 души. Днес от тях са останали под 100. На това място, в уютна неотдавна реставрирана остаряла къща с дребен ресторант, пристигнала кралицата на кухнята, споделя Нова тв.
„ Точно при започване на годината се питах какъв брой ли страни в Европа към момента не познавам. И България беше една от тях. По-силният претекст обаче беше желанието ми да оказвам помощ на млади, незнайни, само че надарени мои сътрудници, които работят на затънтени места като това и заслужават света да чуе за тях ”, съобщи Ана Рош, шеф-готвач.
„ Изпратих ѝ един имейл. Разказах ѝ за нас, описах ѝ историята. Тя знае, че сме най-бедният район в Европейския съюз, и поддържа концепцията ни. Каза, че ще пристигна на драго сърце ”, показва Филип Захариев, шеф-готвач.
Отдавна превзела най-големите небеса в кулинарното изкуство, Ана Рош приема поканата на Филип. Шеф-готвачът работил дълги години отвън България, и завърнал се, с цел да сътвори ресторант в родния си край. Онзи ресторант, на който Илон Мъск бил пратил имейл, с цел да направи резервация. Новина, след която, споделя Филип, негативите били повече от позитивите. А общонационалното внимание му пристигнало допълнително.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР