Ана-Мария Петкова от спортен клуб Атлетик“ Хасково е Атлет на

...
Ана-Мария Петкова от спортен клуб Атлетик“ Хасково е Атлет на
Коментари Харесай

Ана-Мария Петкова от Хасково е Атлет на годината при младежи...

Ана-Мария Петкова от състезателен клуб „ Атлетик “ Хасково е Атлет на годината за 2022 година при младежите. Призът на вярата на българската лека атлетика бе връчен през вчерашния ден на публична гала от кмета на  Хасково Станислав Дечев. 

„ Благодаря на хасковския клуб „ Атлетик “, на треньора Димитрия Найденова и на невероятната Ана-Мария Петкова за това, че с помощта на тях Хасково през 2023 година за първи път ще се появи на лекоатлетическата карта на Програмата „ А1- атлетика за младежи “. За мен това е голяма чест и Ви убеждавам, че Община Хасково прави всичко, с цел да поддържа спорта. Благодаря на Ана-Мария за това, че тя се състезава за нашия клуб и популяризира името на Хасково “, сподели Дечев. Той пожела триумф на всички български спортисти през 2023 година и акцентира, че за първи път през тази година Хасково ще бъде хазаин на кръг от Програмата „ А1 – атлетика за младежи “ на 16 и 17 май.

Ана-Мария Петкова от Семеен кодекс „ Атлетик “ е общоприет победител в лекоатлетическата верига А1 през 2022 година. Само за една година тя има в актива си 24 медала от разнообразни шампионати в страната, а в границите на веригата А1 има завоювани три първи места, едно второ и безапелационна победа на заключителния шампионат в Дряново.

На церемонията, проведена от Българската федерация по лека атлетика и Програма „ А1- атлетика за младежи “, бяха връчени оценките на най-хубавите български лекоатлети. Пламена Миткова е „ Атлет на България “, харманлийскитят играч Бажидар Саръбоюков е на трета позиция, а другият ученик на треньора Димитър Карамфилов - Ирен Саръбоюкова е на 12 позиция измежду 20-те най-хубави лекоатлети на страната.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР