Ан Виаземски, актрисата най-добре позната с ролите си във филми

...
Ан Виаземски, актрисата най-добре позната с ролите си във филми
Коментари Харесай

Замръзнахме. Преди Малко Ни Напусна Иконата. Черната Болест Ни Отне Обичаната Актриса

Ан Виаземски, актрисата най-добре позната с функциите си във филми от Новата вълна във Франция и брака си с Жан-Люк Годар, умря на 70 години от рак. Родена в Берлин през 1947 година, Виаземски е внучка на писателя и нобелов лауреат Франсоа Мориак.

Актрисата прави дебюта си на екрана на 18 година – в фамозния филм на Робер Бресон „ Наслука, Балтазар “ от 1966-а, за отношението на млада фермерка с магаре домакински любим. По време на продукцията Бресон е захласнат от Виаземски, като ѝ предлага брак неколкократно, написа ploshtadslaveikov.

Година по-късно тя се среща с Годар, чиято кариера е във напредък, и играе в неговия „ Китайката “ (1967), история за маоистки революционери, живеещи в Париж. Двойката се дами по време на фотосите, а по-късно Виаземски взе участие и в други филми на режисьора, в това число черната комедия „ Уикенд “ и „ Едно плюс едно “. Двамата се развеждат през 1979 година

Ан Виаземски продължава да снима с известни режисьори, като може би най-забележителното ѝ присъединяване е в „ Теорема “ на Пиер Паоло Пазолини. Филмът е неразрешен в Италия поради разврат – историята е за тайнствен пътешественик (Терънс Стамп), който съблазнява цяло семейство.

В по-късните си години Виаземски разгласява повече от 10 романа, в това число и Un an après от 2015 година, който споделя за връзката ѝ с Годар. Книгата стана основа за кино лентата „ Бележитият “ на Мишел Хазанависиус. Заглавието е от тази година и на премиерата му на кинофестивала в Кан бе едно от последните обществени появявания на Ан Виаземски.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР