Амстердамското летище Схипхол - едно от най-натоварените в Европа, може

...
Амстердамското летище Схипхол - едно от най-натоварените в Европа, може
Коментари Харесай

Готвят забрана на частните самолети на едно от топ летищата в Европа

Амстердамското летище " Схипхол " - едно от най-натоварените в Европа, може от 2025 година да забрани полетите с частни самолети. Това е една от препоръчаните ограничения за понижаване на въглеродните излъчвания, шума и натоварения авиотрафик, написа Quartz.

Контекст : " Схипхол " е четвъртото най-натоварено летище в Европа с 52,5 млн. обслужени пасажери през 2022 година То е и от огромно значение за частните самолети - единствено през предходната година този вид полети са над 6700. Голяма част от тях са от и до Лондон.

По данни на " Грийнпийс " аерогарата е най-използваната от частни самолети на континента през целия интервал от 2020 година до 2022 година Резултатът - растеж на въглеродните излъчвания с главозамайващите 683%.
 855% растеж на полетите с частни самолети в Европа
855% растеж на полетите с частни самолети в Европа

След пандемията от ден на ден богаташи избират да летят сами

На този декор, Аместердам се пробва да ограничи замърсяването от авиацията.

Останалите ограничения : Работата на " Схипхол " ще се промени доста през идващите години, в случай че се осъществят следните проекти на управляващите:
Забрана на среднощните полети; По-стриктни стандарти за самолетите, които могат да кацат на летището; Прекратяване на плана за спомагателна писта; Инвестиране на 70 млн. евро в природата към летището; Ограничаване на полетите до 440 000 годишно през 2024 година при 500 000 в сегашния миг.
Всички тези и още десетки проектомерки са резултат от допитване, извършено измежду живеещите в района. Целта е да се понижи шумовото замърсяване с 16%.

В прав текст : " Единственият път напред е да станем по-тихи и по-чисти по-бързо. Мислили сме доста за своя напредък и доста по-малко за това по какъв начин той въздейства на останалите - и по този начин е било доста дълго време. Трябва да имаме стабилно отношение към своите чиновници, към околната среда и към света ", съобщи изпълнителният шеф на Royal Schiphol Group Рууд Зонтаг.

От друга страна: Авиокомпании, измежду които - KLM, Delta и EasyJet, заведоха дело против държавното управление поради ограничението на броя на полетите, което съгласно тях нарушава европейското и интернационалното законодателство и ще има отрицателен резултат върху техните клиенти, както и върху стопанската система.
 Амстердам сподели
Европейският град, който сподели " не " на туристите, които идват " единствено за празненства "

Около 360 000 души от Обединеното кралство са посетили Амстердам през 2020 година

Магистратите принудиха нидерландските управляващи да следват по-стриктно процедурата по утвърждение на ниво Европейски Съюз, само че при триумф полетите въпреки всичко ще бъдат лимитирани.

" Това да бъдем единствената страна в света с таван на CO2 на национално ниво не се комбинира с интернационално опериращ бранш, а и с политиките на интернационално ниво ", разясниха преди няколко седмици от KLM пред CNN.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР