ъмпинг "Ахелой" край едноименното градче до Поморие остава без плажна

...
ъмпинг "Ахелой" край едноименното градче до Поморие остава без плажна
Коментари Харесай

Изчезва плажът на къмпинга край Ахелой

ъмпинг "Ахелой " край едноименното градче до Поморие остава без плажна линия. За това алармираха локални и летовници, които от години упорстват страната да се погрижи за укрепването на брега в къмпинга.

Изпращали са сигнали до всички локални и държавни институции, провеждали срещи, само че досега действителни дейности нямало. А тази заран хората се събраха, с цел да молят страната да се намеси и да избави дребното останало от плажа, осведомят от

"Имаше плаж 15-20 метра. Сега го няма. Никой не си мръдна пръста да направи брегоукрепителните системи, с цел да може той да се резервира. От 1999 година започнахме битка за запазването му след огромните наводнения, които лишиха доста от плажа. Пясъкът го няма. Самият бряг е изронен ", сподели Мария Шаркова, един от притежателите на къмпинги в региона.

Тя добави, че е получила писмо от районното министерство, че през 2020-2021 година ще стартира брегоукрепването. Стартът обаче е отсрочен поради епидемията от ковид.

Заместник-кметът на Община Поморие Янчо Илиев изясни, че от администрацията са внесли писмо с планова разработка, приложено с диск и количествено-стойностна сметка към 6 милиона. Разработката е за възобновяване на съществували насипи и буни. В нея обаче имало несъответствия, които би трябвало да се отстранят. Но все пак отвод няма.

Повече вижте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР