Амихай Елияху, министърът по въпросите на националното на наследство от

...
Амихай Елияху, министърът по въпросите на националното на наследство от
Коментари Харесай

Израелски министър допусна ядрен удар в Газа, Нетаняху не го уволни

Амихай Елияху, министърът по въпросите на националното на завещание от крайнодясната партия " Отцма Йехудит ", беше отхвърлен в неделя от държавни съвещания, само че не и уволнен, откакто сподели в радиопредаване, че удар с атомна бомба против Газа е " алтернатива ".

В изявление в неделя сутринта беше обсъждана филантропичната помощ за Газа и той сподели: " Не бихме дали на нацистите филантропична помощ. Няма такова нещо като почтени в Газа ". Когато интервюиращият попита дали Израел просто би трябвало да хвърли атомна бомба върху Ивицата, Елияху отговори, че това е вид. След като му беше напомнено за повече от 240-те заложници, държани в Газа, той сподели, че ще се моли за завръщането им, само че че " войната също има цена ".

Само два дни по-рано Елияху написа в Х за унищожаването на целия град, сравнявайки го със Содом и Гамор.

" Бог научи Авраам, че макар че хората от Содом са били зли и неверни, решението да бъдат унищожени е взето, откакто са чули писъците на изнасилено момиче и не са работили безмилостно против насилника ", написа той. " Има предел на самообладание за злото, което в един миг би трябвало да бъде спряно. "

Последваха поредност от остри рецензии на изявлението на Елияху от цялото държавно управление.

" Коментарите на министър Амихай Елияху не са свързани с действителността ", сподели министър председателят Бенямин Нетаняху. " Израел и армията действат съгласно най-високите стандарти на интернационалното право, с цел да предотвратят пострадването на почтени, и ние ще продължим да го вършим до победа. " По-късно Нетаняху разгласи, че Елияху ще бъде отхвърлен от всички държавни съвещания до второ разпореждане, само че не отговори на искане за коментар дали ще обмисли уволнението му.

Министърът на защитата Йоав Галант осъди " безпочвените мнения " на Елияху, добавяйки: " Добре, че той не е индивидът, който дава отговор за сигурността на Израел ".

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР