Американците свалят доверието от своя президент.Рейтингът на Джо Байдън е

...
Американците свалят доверието от своя президент.Рейтингът на Джо Байдън е
Коментари Харесай

Рейтингът на Джо Байдън пада драстично

Американците смъкват доверието от своя президент.

Рейтингът на Джо Байдън е понижен до най-ниското равнище през мандата му, а скептицизмът измежду членовете на личната му Демократическа партия се задълбочава, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на информация от социологическо изследване.

Само 39% от пълнолетните американци утвърждават представянето на Байдън като президент, показва изследване на Асошиейтед прес и Националния център за проучване на публичното мнение, а това съставлява спад спрямо към този момент отрицателния негов рейтинг, измерен предишния месец.

Като цяло единствено към двама от всеки 10 пълнолетни споделят, че Съединени американски щати са поели в вярната посока, или че стопанската система е добра - спрямо към трима от всеки 10 преди месец. Спадът на утвърждението е съсредоточен измежду поддръжниците на демократите и единствено 33 % от запитаните, подкрепящи партията на президента, споделят, че страната е поела в вярната посока - спрямо 49 % през април.

Особено обезпокоително за Байдън преди междинните избори в Съединени американски щати е, че утвърждението му измежду демократите е 73 %, което съставлява забележителен спад спрямо началото на неговия мандат, когато то в никакъв случай не спадаше под 82 %.

Проучването отразява широкоразпространено неодобрение в страната, провокирано от множеството провокации, пред които тя е изправена - от инфлацията, насилието с огнестрелни оръжия и неочаквания дефицит на бебешки храни до продължаващата пандемия.

Като цяло две трети от американците не утвърждават метода, по който Байдън ръководи стопанската система. Тази оценка значително не се е трансформирала през последните няколко месеца, макар че се е повишила леко спрямо първите два месеца на годината. Но има и признаци, че недоволството от Байдън и стопанската система се е задълбочило.

Само 18 % от американците споделят, че политиките на Байдън са помогнали повече, в сравнение с са навредили на стопанската система, спрямо 24 % през март.

51 % споделят, че те повече са навредили, в сравнение с са помогнали, а 30 % не могат да преценяват. Процентът на демократите, които споделят, че политиките на Байдън повече са помогнали, е понижен от 45 на 37 %, макар че единствено 18 % споделят, че повече са навредили. 44 % не могат да преценяват, съобщи Българска телеграфна агенция.

Само 38 % от интервюираните поддържат миграционната политика на Байдън, а 45 % утвърждават по какъв начин той се оправя с връзките с Русия. Само 21 % от интервюираните за новото изследване американци споделят, че имат " мощна убеденост ", че Байдън ще се оправи със обстановката в Украйна; 39 % споделят, че имат известна убеденост, а други 39 % споделят, че съвсем му нямат доверие.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР