Американците се чувстват пренебрегнати - не могат да си купят

...
Американците се чувстват пренебрегнати - не могат да си купят
Коментари Харесай

Защо VW произвежда колбаси? И продава повече от тях, отколкото от автомобилите си

Американците се усещат подценени - не могат да си купят бестселъра на Volkswagen. Golf, Jetta, Beetle - никакъв проблем, само че не и колбас, споделя The Wall Street Journal.

Заводът на немската компания във Волфсбург създава колбаси от 46 години насам, а самите те участват и в каталога с аварийни елементи под номера " 199 398 500 A. " И през по-голямата част от това десетилетие VW е продала повече салами, в сравнение с коли с тази марка.

Вурстовете се продават в 11 страни, само че Съединени американски щати не е измежду тях и " това е непочтено ", споделя 61-годишният Майк Вилт. В страната саламът има съвсем митична известност.

Проблемът е регулаторен: VW не е в листата на фирмите, на които им е разрешено да внасят свински артикули в Щатите. Позволени са до към 20 кг. за персонална приложимост. Но цената при импорт е висока - към 300 $ за половин кг.

Рецептата, по която VW създава саламът от 1973 година, е загадка, само че е ясно, че съдържа 37,5% говеждо месо, 44% свинско, 18,5% подправки и " други съставки ".

" Това е Bentley на саламите ", споделя Франк Ло Прести, който е бил шеф на подразделението, което създава колбасите, през съвсем целия си живот. Под него са работили 30 души, които стартират работа всеки ден в 6 часа сутринта. Самите салами могат да бъдат открити в супермаркетите и дилърствата на компанията в Германия за към €10.През 2018 година VW е продала 6,5 милиона от тях. И 6,2 милиона автомобила.

Волфсбург се занимава с производството на месни артикули още от 40-те години на предишния век, когато е имала свинеферма, с която е изхранвала чиновниците. Компанията към този момент не има такава, само че употребява месо от локални ферми.

Едва няколко души във VW знаят точната рецепта - и към този момент никой не е съумял да я познае, споделя представител на компанията. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР