Американците разполагат единствено с анонимен донос срещу мен. Това заяви

...
Американците разполагат единствено с анонимен донос срещу мен. Това заяви
Коментари Харесай

Познавам господина, ходим често на сауна, но подкуп не съм искал

Американците разполагат само с неизвестен донос против мен. Това съобщи пред бТВ единият от новите глобени по световния закон " Магнитски " - някогашният началник на АЕЦ " Козлодуй " Иван Генов. 

Той е упрекнат, че е взел участие с схемата с други двама глобени - някогашният енергиен министър Румен Овчаров и другият някогашен шеф на " Козлодуй " Александър Николов. Според финансовото министерство на Съединени американски щати, тримата са координирали пренасочване на договорите за услугите на АЕЦ " Козлодуй " към личните си бизнес ползи, заобикаляйки контрола на българските органи посредством офшорни сметки. В конкретиката - Генов и Николов са взели по 5 млн. лева рушвет. Самият Генов пък, пишат американците, изискал още 3 млн. лева, с цел да улесни препразглеждането на контракти на централата, само че не е ясно дали ги е получил. 

Днес глобеният твърди, че такова нещо няма и самичък коментира детайлности по обвиняването си. Поне съгласно него. 

" Единственото нещо, което звучи съответно е, че съм желал рушвет от предприемач за 3 млн. лева от предприемач, с цел да завоюва тръжна процедура. Такова нещо имаше през 2016 година, когато ми се обади следовател. Той сподели, че желае да обсъдим сигнал. Отидох незабавно. Показа ми лист без име - неизвестен. В него се споделяше по какъв начин аз и въпросния предприемач, когато сме били в сауната, аз съм му споделил, че може да завоюва търга, в който взе участие, само че това ще му коства 3 млн. лева Казах му на следователя - познавам този господин, постоянно вървим на сауна, само че подобен диалог не съм водил ", чистосърдечно изяснява Генов. 

След което си призна и че въпросният предприемач е взел участие в търгове на централата, само че корупция - нямало. 
 
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР