Американците, обнадеждени от силната икономика, са тласнали растежа на продажбите

...
Американците, обнадеждени от силната икономика, са тласнали растежа на продажбите
Коментари Харесай

Силната икономика е дала тласък на празничните продажби в САЩ

Американците, обнадеждени от мощната стопанска система, са тласнали растежа на продажбите през празничния сезон до шестгодишен най-много, съобщи Асошиейтед прес.

 © Българска телеграфна агенция / Xinhua / Wang Ying
Продажбите на дребно са нарастнали с 5,1 % сред 1 ноември и 24 декември по отношение на същия интервал на предходната година. Това сочи изследването Мастъркард СпендингПълс (Mastercard SpendingPulse), което наблюдава онлайн покупките и разноските в магазини, направени посредством всички способи на заплащане, в това число кеш или с чек.

Тази година общите продажби са достигнали 850 милиарда $.

Онлайн продажбите не престават да порастват, увеличавайки се с над 19 % по отношение на предходната година. Миналата седмица Мастъркард уточни, че онлайн продажбите се равняват на 13 % от общите продажби на дребно.

Облеклото се е продавало добре тази година, като продажбите в бранша са нарастнали с 8 % на годишна основа, отбелязвайки най-големия напредък от 2010 година. Продажбите на домашно обзавеждане са се нараснали с 2,3 %, а на електроника и електроуреди са намалели с 0,7 %.

Купувачите са похарчили по-малко в универсални магазини, което съгласно Мастъркард частично се дължи на работното време на комерсиалните точки. Клиентите обаче са се пренасочили към уеб страниците на универсалните магазини, където продажбите са нарастнали с 10,2 на 100.

Традиционните търговци на дребно не престават да модернизират уеб страниците и мобилните си приложения, като в същото време улесняват клиентите да купуват онлайн, след което да вземат стоките от магазина.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР