Американците гласуват на междинни избори. Те са серия от национални

...
Американците гласуват на междинни избори. Те са серия от национални
Коментари Харесай

Американците гласуват на междинни избори за Конгрес и местни власти

Американците гласоподават на междинни избори. Те са серия от национални и локални гласувания. Вотът се счита за тест за ръководството на Доналд Тръмп. Официално изборният ден стартира след два часа, само че в доста щати гласоподавотелите към този момент пуснаха бюлетини.

Американците гласоподават за всички 435 места в Камарата на представителите, за 35 от общо 100 сенатори и за губернатори в 36 от общо 50 щата. На места като в Невада да вземем за пример се извиха опашки от гласуващи. Отбелязва се ентусиазмът на младежите сред 18 и 29 години.

- " Чаках 45 минути, с цел да гласоподавам ".

Избират се още кметове, шерифи и съдии в локални съдилища. Големият залог обаче е контролът в Конгреса. Изборите са един тип референдум за ръководството на президента Доналд Тръмп. Той продължава да взе участие в манифестации. В прочут смисъл се гласоподава и за мен, сподели Тръмп.

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати: " Ако желаете още закононарушения гласувайте за демократите. Ако желаете постоянни граници и безвредни общности гласувайте за републиканците ".  © Българска телеграфна агенция
Ако републиканците резервират контрола си в Конгреса това ще бъде удобна зелена светлина за политиката на Белия дом. В противоположен случай демократите биха могли да спрат проектите на Тръмп и даже да се стигне до импийчмънт.

Кандидатите на Демократическата партия за камарата на представителите събраха 649 милиона $ от самостоятелни спонсори, два пъти повече от тези на Републиканците, които разполага с 312 милиона. Мандатът на новоизбраните американски сенатори стартира на 1 януари следващата година.
 Вотът в Съединени американски щати - тест за ръководството на Тръмп Вотът в Съединени американски щати - тест за ръководството на Тръмп
Междинните избори в Съединените щати са политика, стопанска система, само че и доста повече. Те попадат в не една статистика, в това число и историческата - вижте к...

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР