Американското списание Тайм в края на 60-те го обяви официално

...
Американското списание Тайм в края на 60-те го обяви официално
Коментари Харесай

Най-добре правя три неща - работата си, простотии и деца - АЛЕН ДЕЛОН

Американското списание Тайм в края на 60-те го разгласи публично за най-красивия мъж в киноиндустрията.

Но ако Ален Делон беше просто фотогеничен, от дълго време да е потопен в неопределеност.

Не, той има и голям актьорски гений, който, на фона на външните му данни, като че ли постоянно е оставал на назад във времето.

Известен е с дейната си работа във връзка с отбраната на правата на животните, дружно с приятелката си Бриждит Бардо .

Още през 1964 съобщи в изявление, че надалеч повече избира кучетата, в сравнение с хората.

Прословут е с мизантропския си темперамент, само че едно е несъмнено, постоянно е бил познавач на женската хубост с изтънчен усет.

„ Ален Делон, моят другар, е див звяр, едно от тези прелестни и неукротими животни, които са на път да изчезнат. Зад индивида, чието наличие залива всичко, което го заобикаля като цунами, се крие извънредно нежен мъж, една загадка деликатност, преливаща от обич “, написа Бриджит Бардо в предговора на книгата, която артистът издава, с цел да опише за дамите в живота си.

В нея той споделя и за връзките с майка си, които приключва, тъй като като дребен е бил даден за развъждане в непознато семейство.

Делон е расъл в двора на затвор, виждайки целия живот зад решетките от близко. „ Аз съм родом отникъде “, изяснява артистът за детството си.

Снимал се е общо в 88 кино лентата и сериали, режисьор е на 3, сценарист на 10 и продуцент на 23. Носител на премията „ Сезар “ за най-хубава мъжка роля във кино лентата „ Нашата история “ през 1985 година Кавалер е на Ордена на почетния легион.

За най-големите му поклонници тайната на триумфа му е явна – той умее да изкаже с взор толкоз, колкото не е в положение да съобщи и най-сполучливият разговор.

Аз самият имам прекомерно доста дефекти, с цел да се безпокоя за непознатите.

Обичам да ме обичат по този начин, както аз се обичам.

Жените са знамение на природата. Невъзможно е да ги схванеш, още по-невъзможно е да си обясниш същността им. Тях можеш единствено да ги обичаш и да им се възхищаваш.

Заради дамите постоянно желаех да съм най-големият, най-красивият, най-силният.

Няма нищо по-хубаво на света от една жена.  Няма нищо по-хубаво от жена, която наподобява на жена.

Жените се бориха, с цел да имат права, реализираха това, което желаеха, доста добре… Но за какво би трябвало да се държат като мъже, за какво желаят да наподобяват на тях? Не разбирам.

Това, което отличава един мъж от една жена, е красиво.

Ако Господ ми бе дал опция да трансформира едно-единствено нещо в досегашния си живот, аз не бих позволил да си отиде от мен обичаната ми жена.

През целия си живот съм правил всичко поради другия пол. Мечтал съм да отдам на обичаната си цялото си сърце. Но, уви! Късно научих урока, че мъжът в никакъв случай не би трябвало да споделя истината. Защо ви е истина, щом има обич?! Обичайте се.

Казват, че и най-голямата обич умира след три години. Мисля, че за всяка двойка „ гаранционната възраст “ на възприятията е самостоятелна.

Парите са средство да постигнеш задачите си. Те в никакъв случай не са падали при мен от небето. Затова ги оценявам. Случва се да давам пари в заем или просто да оказа помощ на някой нуждаещ се, само че заобикалям да приказвам за това. Гордея се не с щедростта си, а с моите деца.

Най-добре върша три неща – работата си, простотии и деца.

Нараних прекомерно доста хора през живота си. Бях прекомерно тесногръд, прекомерно съсредоточен върху себе си и върху желанието си да преобладавам.

Кoгaтo cбъpкaм, тoй бeз кoлeбaниe щe ми пpоcти. Кoгaтo cъм ядоcaн, знaе кaк дa мe paзвеcели. Научи ме какво е отдаденост. Знaейки, чe тoй e дo мeн, нe мe e cтрax oт тъмнoтo и нeпoзнaтoтo. Toй ми oбeщaвa, чe щe чaкa, бeз знaчeниe oт мяcтo и врeмe, в cлyчaй, чe имaм нyждa oт нeгo. A aз щe имaм, винaги cъм имaл нyждa oт нeгo. Toй e проcто моeтo кyчe.

Днес хлапаците приказват за правата си, преди да са научили отговорностите си.

Дължа всичко на армията. Нямаше да съм това, което съм, в случай че не беше армията. Тя ме научи на полезностите, нужни за построяването на един юноша, на един мъж: почитание, дисциплинираност, смелост…

Дължа живота и кариерата си на дамите. Когато на 22 година излязох от армията, те ме научиха на всичко. Беше очарователно за един млад мъж, привикнал с девойки на своята възраст, да бъде обичан от по-възрастни дами, които са научили всичко в живота. Брижит Обер и Мишел Корду са самата същина на женствеността, по този начин както Мирей, Роми или Натали…

Да обичаш същински, откровено, това е, което си коства. Няма нищо по-важно!

Мисля, че щастливият човек е оня, който е сбъднал фантазиите си.

Никога няма да ме видите стар и противен, тъй като преди този момент ще съм се отдръпнал или починал.

с Натали Делон

с Бриджит Бардо

с Мирей Дарк

с Роми Шнайдер

с Моника Белучи

Понастоящем Ален Делон живее самотно в голямото си имение край селцето Души, в региона Лоаре покрай Париж; имението е с триметрова ограда и се охранява непрекъснато с кучета и камери.

Актьорът е задоволително богат, с цел да живее в разкош – само че въпреки на територията на парцела му да има три басейна, дребна черква и дори… гробище за домашните му любимци, това като че ли акцентира меланхолията, настанила се в живота му в последните години.

“Аз загивам ”, заяви трагично Делон преди почти 10 години години. “Но не от телесно заболяване, а от самотност. ”

Източник: chetilishte.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР