Американското списание GQ постави Библията в списък с книгите, които

...
Американското списание GQ постави Библията в списък с книгите, които
Коментари Харесай

GQ: Библията е осъдителна, глупава и злонамерена

Американското списание GQ сложи Библията в лист с книгите, които са надценени и не е наложително да бъдат прочетени, обратно на всеобщото разбиране. Според списанието не всички „ велики “ книги са издържали инспекцията на времето.

Някои от тях са расистки, други – сексистки, само че множеството са в действителност, в действителност скучни, пишат редакторите на списанието. Група „ нескучни писатели “ дружно с екипа на списанието решили да проучват минусите на надценените книги и да подберат с какво да бъдат сменени.

Легендата за „ Библията на Дявола”

Папирусът за брачната половинка на Исус не е фалшификат

Според американския публицист Джери Бол

Библията не трябва да бъде наричана „ най-прекрасното нещо, създавано в миналото от индивида “ .

„ Библията се цени високо от всички хора, които се допуска, че живеят по нея, само че които в действителност не са я чели.

Тези, които са я чели знаят, че има положителни елементи, само че като цяло не е най-прекрасното нещо, което индивидът в миналото е създавал. Библияа съдържа повторения, тя е спорна, неоправдателна глупава и тук-там злонамерена “, безапелационен е Бол.

Вместо Библията съгласно писателя си коства да се прочете романа на унгаро-швейцарската писателка Агота Кристоф „ Дебелата тетрадка “ ,

който споделя за ориста на двама братя по времето на Втората международна война.

В листата с творби, които „ не е належащо да бъдат четени “, влизат още класики като „ Властелинът на пръстените “ на Джон Толкин, „ Старецът и морето “ и „ Сбогом на оръжията “ на Ърнест Хемингуей, „ Спасителят в ръжта “ на Джеръм Селинджър, „ Приключенията на Хъкълбери Фин “ на Марк Твен.

Писателят Андре Асиман дефинира „ Спасителят в ръжта “ като безусловно „ глупава “ книга. „ Прочетох я, тъй като всички други в учебно заведение я четяха и помислих, че е извънредно глупава. Сега, връщайки се обратно, разбирам, че тази книга е без никаква литературна стойност. Защо губите времето на юношите? “, пита Асиман.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР