Американското разузнаване заяви, че тази година не трябва да се

...
Американското разузнаване заяви, че тази година не трябва да се
Коментари Харесай

Washington Post: Конфликтът в Украйна няма да приключи тази година

Американското разузнаване съобщи, че тази година не би трябвало да се разчита на началото на преговорния развой сред участниците в спора в Украйна.

Както пише The ​​Washington Post, в мрежата се появиха секретни материали на Пентагона, които съдържат разбор на американското разузнаване. По-специално се показва, че военният спор в Украйна ще продължи до 2024 година, дотогава двете страни ще откажат да стартират процеса на мирни договаряния, като си слагат първичните бойни цели.

Ведомството счита, че е най-вероятно през 2023 година нито Украйна, нито Русия да съумеят да получат преимущество в зоната на военни дейности. В същото време Въоръжените сили на Украйна ще би трябвало да извършат още една готовност.

Изданието пише, че документите, които ни разрешават да опишем прогнозата за обстановката от страна на Съединените щати, са получени във военна база от избран мъж - неин чиновник.

Това стана известно от думите на член на чат групата Discord, точно в нея се появиха секретните документи. Известно е, че самата група се състои от съвсем 20 геймъри, които през 2020 година се сплотиха в един чат.

През 2021 година един от членовете на общността под псевдоним OG разгласява обява „ със странни съкращения и диалект “, след което странните известия продължиха и това се случи „ в продължение на няколко месеца “.

По-късно стана ясно, че потребителят е разгласил в мрежата „ съвсем дословни преписи на секретни документи на разузнаването “, които съгласно него той е донесъл от работа. Той изясни още, че е чиновник на американската военна база. В същото време Discord заяви, че възрастта на OG е малко над двадесет години.

От медийната група прецизират, че създателят „ несъмнено ” е знаел какво прави и приключването на документи не е инцидентно. Между другото, двама източника от групата споделиха на кореспонденти, че знаят същинското име на OG, знаят щата, в който работи и живее.

В Русия се допуска, че има съзнателно пълнене на дезинформация. И по този начин, заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков сподели, че Съединените щати са една от страните в руско-украинския спор, тъй че потреблението на този способ е евентуално.

Превод: GlasNews

 

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР