Американското правителство заяви, че няма да поднови петролния лиценз на

...
Американското правителство заяви, че няма да поднови петролния лиценз на
Коментари Харесай

САЩ връщат петролните ограничения за Венецуела

А мериканското държавно управление съобщи, че няма да възобнови петролния лиценз на Венецуела, чийто период изтича през днешния ден, съобщи Ройтерс, като посочи, че разрешението значително облекчаваше петролния пазар на южноамериканската страна.

По този метод администрацията на президента Джо Байдън е взела решение за наново налагане на наказателни ограничения в отговор на неизпълнението на предизборните задължения от страна на президента Николас Мадуро, показва организацията. Той се стреми към трети мандат на изборите на 28 юли.

През октомври американското финансово министерство позволи за период от шест месеца производството и износа на венецуелски недопечен нефт, газ и гориво, доставките на артикули и услуги, нови вложения и заплащания към " Петролеос де Венесуела " с някои ограничавания за бизнес сътрудници.

Само няколко часа преди приключването на периода мистерството на финансите на Съединени американски щати разгласи, че е издало заместващ лиценз, с който на фирмите в петролния и в газовия бранш в страната се дава 45-дневен период " да прекратят активността си ".

През последните месеци Вашингтон неведнъж заплашваше да да възвърне енергийните наказания, в случай че Мадуро не извърши обещанията си, в следствие от които американските наказателни ограничения бяха отчасти облекчени. Роля изигра и подкрепеното от Съединени американски щати съглашение за изборите сред държавното управление и венецуелската съпротива.

Широкообхватните наказания върху петролната промишленост на Венецуела бяха наложени за първи път от президентската администрация на Доналд Тръмп през 2019 година след успеха на Мадуро на изборите, която Съединени американски щати и други западни държавни управления не признаха.

 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР