Американското правителство е одобрило в края на декември 200 млн.

...
Американското правителство е одобрило в края на декември 200 млн.
Коментари Харесай

САЩ са отпуснали 200 милиона долара отбранителна помощ на Украйна

Американското държавно управление е одобрило в края на декември 200 млн. $ спомагателна помощ за Украйна в региона на сигурността, сподели през днешния ден почитан представител на Държавния департамент, представен от Ройтерс.

" Ангажирани сме със суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и ще продължим да ѝ оказваме поддръжката, от която се нуждае ", сподели представителят пред публицистите, пътуващи дружно с държавния секретар Антъни Блинкън за Украйна. Служителят пожела да остане неизвестен и не разкри детайлности за това, от какво се състои помощта, показва Асошиейтед прес.

Блинкън дойде през днешния ден в Украйна. Киев и западните му съдружници се безпокоят от скупчването на десетки хиляди съветски бойци на границата с Украйна. Русия отхвърля да възнамерява ново военно навлизане.

Държавният секретар на Съединени американски щати прикани през днешния ден съветския президент Владимир Путин да избере мирния метод за споразумяване на рецесията към Украйна, само че означи, че Москва може " доста бързо " да укрепи войските си, които към този момент заплашват нейния комшия. " Много се надявам, че можем да останем на пътя на дипломацията и мирните средства, само че в последна сметка това ще бъде решение на президента Путин ", сподели Антъни Блинкън в Киев, предупреждавайки, че има проекти за още по-голямо увеличение на съветските сили на украинската граница, показва Франс прес.

" Знаем, че има проекти за увеличение на тези (руски) сили още повече и доста бързо, а това дава на президента Путин способността, също доста бързо, да предприеме нови нападателни дейности против Украйна ", сподели Блинкън пред дипломати в американското посолство в Киев.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на американския държавен секретар за увеличението на военната помощ от Съединени американски щати за Украйна, съобщи Ройтерс.

" Бих желал да благодаря персонално на вас, на президента Байдън и на американското държавно управление за военната поддръжка за Украйна, за увеличението на тази помощ ", сподели Зеленски на среща с Блинкън в Киев. Благодаря за помощта, " която към този момент се дава от Съединени американски щати и съм сигурен, че ще продължи да се дава ", сподели украинският президент.

След срещите си в Киев Блинкън ще отпътува за Берлин за диалози със съдружници, преди да замине за Женева за среща с съветския си сътрудник Сергей Лавров, откакто диалозите предходната седмица не доведоха до пробив.

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс сподели, че визитата на Блинкън в Киев цели да препотвърди американската поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Вашингтон заплаши Русия със съществени последствия, в случай че предприеме ново навлизане, в това число с увеличение на американското военно наличие в Европа.

" Ако Русия нападне Украйна, ще предоставим спомагателна военна помощ на украинците, по-голяма и по-разностранна от досегашната ", сподели представител на Държавния департамент в навечерието на идването на Блинкън в Киев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР