Американското правителство е одобрило в края на декември 200 млн.

...
Американското правителство е одобрило в края на декември 200 млн.
Коментари Харесай

САЩ са отпуснали още 200 млн. долара военна помощ за Украйна

Американското държавно управление е одобрило в края на декември 200 млн. $ спомагателна помощ за Украйна в региона на сигурността, сподели през днешния ден почитан представител на Държавния департамент, представен от Ройтерс.

" Ангажирани сме със суверенитета и териториалната целокупност на Украйна и ще продължим да й оказваме поддръжката, от която се нуждае ", сподели представителят пред публицистите, пътуващи дружно с държавния секретар Антъни Блинкън за Украйна. Служителят пожела да остане неизвестен и не разкри детайлности за това, от какво се състои помощта.

Блинкън дойде през днешния ден в Украйна. Киев и западните му съдружници се безпокоят от скупчването на десетки хиляди съветски бойци на границата с Украйна. Русия отхвърля да възнамерява ново военно навлизане.

Украинският президент Володимир Зеленски благодари през днешния ден на Антъни Блинкън за увеличението на военната помощ от Съединени американски щати за Украйна.

" Бих желал да благодаря персонално на вас, на президента Байдън и на американското държавно управление за военната поддръжка за Украйна, за увеличението на тази помощ ", сподели Зеленски на среща с Блинкън в Киев. Благодаря за помощта, " която към този момент се дава от Съединени американски щати и съм сигурен, че ще продължи да се дава ", сподели украинският президент.

Държавният секретар на Съединени американски щати през днешния ден в Киев, с цел да даде дипломатически подтик за понижаване на напрежението с Москва по отношение на Украйна, само че предизвести, че Русия може да предприеме " доста бързо " нова офанзива. След срещите си в Киев Блинкън ще отпътува за Берлин за диалози със съдружници, преди да замине за Женева за среща с съветския си сътрудник Сергей Лавров, откакто диалозите предходната седмица не доведоха до пробив.

Говорителят на Държавния департамент Нед Прайс сподели, че визитата на Блинкън в Киев цели да препотвърди американската поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Вашингтон заплаши Русия със съществени последствия, в случай че предприеме ново навлизане, в това число с увеличение на американското военно наличие в Европа.

" Ако Русия нападне Украйна, ще предоставим спомагателна военна помощ на украинците, по-голяма и по-разностранна от досегашната ", сподели представител на Държавния департамент в навечерието на идването на Блинкън в Киев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР