Американското правителство днес издаде предупреждение за кибератаки, за които предполага,

...
Американското правителство днес издаде предупреждение за кибератаки, за които предполага,
Коментари Харесай

Американското правителство предупреждава за предполагаеми кибератаки от Северна Корея

Американското държавно управление през днешния ден издаде предизвестие за хакерски атаки , за които допуска, че са поръчани от държавното управление на Северна Корея , взело на прицел галактическия, телекомуникационния и финансовия бранш от 2016 година насам, съобщи Ройтерс.
 
В предизвестието на ФБР и министерството на вътрешната сигурност се показва, че севернокорейски хакери употребяват злотворен програмен продукт , прочут като FALLCHILL, с цел да получат достъп до компютърни системи и да изложат на риск мрежови системи.
 

В предизвестието на американското министерство на вътрешната сигурност се споделя, че офанзивите са осъществявани от група, нарекла се Скритата кобра, известна и като Лазарус. Американските управляващи към този момент упрекнаха тази група за серия от компютърни офанзиви през 2009 година Те настояват, че групата е обвързвана с Пхенян, напомня Агенция Франс Прес.
 
Същевременно английските управляващи упрекнаха съветски хакери в осъществяването предходната година на серия от хакерски атаки против английски медии, телекомуникационни системи и против енергийния бранш на страната, предадоха Ройтерс и ТАСС.
 

Обвиненията бяха направени от Киаран Мартин, ръководителя на Центъра за национална киберсигурност на Англия . Тези изказвания бяха отправени, откакто в понеделник английският министър председател Тереза Мей назова Русия като съществена страна, опитваща се да подкопае разпоредбите на интернационалната система и я упрекна в интервенция в избори и в хакерски офанзиви против държавни институции и ведомства на други страни. Русия изрично отхвърля каквато и да е интервенция в избори в други страни.
 
Междувременно съд в Киев популяризира изказване, в което упрекна хакери за кражбата на близо 1 млн. $ от украинската Банка Кредит Днепр, принадлежаща на украинския милиардер Виктор Пинчук, съобщи ТАСС.
 

Кражбата е била осъществена предходната година през април, а откраднатата сума е 950 831, 85 $, се отбелязва в документа на съда. Отговорна е формация, в състава на която влизат жители на Русия и на Украйна. Хакерите са откраднали сумата посредством банкомати на територията на Китай. Съдействали са им и жители на Русия, Украйна, Армения и Азербайджан.
 
Виктор Пинчук е измежду десетте най-богати украинци.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР