Американското министерство на правосъдието планира да започне собствено антимонополно разследване

...
Американското министерство на правосъдието планира да започне собствено антимонополно разследване
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието на САЩ разследва Facebook

Американското министерство на правораздаването възнамерява да стартира лично антимонополно следствие във връзка с компанията Фейсбук, съобщи организация „ Блумбърг “, базирайки се на лични източници.
Решението е взето, макар че сега работата на обществената мрежа се ревизира от специалисти на Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати, разкриха източниците. Двете успоредни следствия няма да се пресекат и ще обиден разнообразни аспекти от работата на компанията.
През юли стана известно, че американските управляващи се приготвят да стартират огромно следствие по отношение на „ Амазон “, Google, „ Епъл “ и Facebook. Те ще ревизират дали тези компании нарушават антимонополното законодателство.
Пълномощията в хода на следствието би трябвало да се разделят сред Федералната комерсиална комисия, която би трябвало да реализира надзора над „ Амазон “ и Facebook, и министерството на правораздаването, което трябваше да се заеме с „ Епъл “ и Google.
Сега, по данни на източниците на „ Блумбърг “, изискванията на сделката са се трансформирали, и с изключение на Facebook в областта на ползите на правосъдното ведомство също по този начин би трябвало да попадне и „ Амазон “.
Едновременно с двете ведомства лично следствие ще създадат и демократите в Камарата на представителите на американския Конгрес.
През август вестник „ Уолстрийт джърнъл “ заяви, че група прокурори е провела среща с представители на правосъдното министерство, на която са се обсъждали нарушаванията на огромните корпорации, след което е било взето решение за осъществяване на антимонополно следствие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР