Американското министерство на отбраната е представило на Белия дом свой

...
Американското министерство на отбраната е представило на Белия дом свой
Коментари Харесай

САЩ планира доставка на оръжия за Украйна

Американското министерство на защитата е показало на Белия дом собствен проект за даване на противоракетни оръжия на украинските управляващи, оповестява телевизия Ен Би Си, представена от БГНЕС.

Според източници на медията Пентагонът предлага слагането на ракетни комплекси „ Джавелин " в Киев за 50 млн. $. За момента обаче Белия дом не е взел дефинитивно решение по въпроса.

От Ен Би Си са потърсили военното ведомство за коментар по случая. Там представител на Пентагона е дал отговор уклончиво, „ че не изключва нищо " като възможност.

Разкритията на малкия екран потвърждават най-малко отчасти изказванията на в. „ Уолстрийт джърнъл ", който в понеделник заяви, че Пентагонът и Държавният департамент са подготвили проект за доставка на противотанкови ракети и оръжия в Украйна, само че още не са получили утвърждението на Белия дом.

Позовавайки се на свои източници от армията и американската администрация, вестникът написа, че най-вероятно става въпрос за комплекса „ Джавелин ", както и различен тип оръжия, класифицирани като отбранителни.

В сряда пък представител от Държавния департамент сподели на брифинг с публицистите, че Съединени американски щати не доставят оръжие на Украйна, само че и че „ не се изключва сходна опция ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР