Американското издание The National Interest в публикацията си Armata vs.

...
Американското издание The National Interest в публикацията си Armata vs.
Коментари Харесай

The National Interest описа хипотетичен танков бой между „Армата” и новия Abrams

Американското издание The National Interest в обявата си „ Armata vs. Abrams: Who Would Win If Russia and America`s Best Tanks Battled? ” съпостави бойните благоприятни условия на Т-14 „ Армата ” и новата версия на Abrams M1A2 SEP v3. Американският публицист Чарли Гао се пробват да изяснят кой би победил в хипотетична битка на тези в действителност страшни машини.

Т-14 „ Армата”



NI отбелязва, че съветската машина Т-14 „ Армата” е основана съгласно кардинално нов метод, до момента в който осъвремененият Abrams е развиване на действителен танков план.

Изданието написа, че необитаемият купол на Т-14 го отличава от всеки различен танк. Той е негово главно предимство, повишаващ оцеляването на екипажа, помествайки го в бронирана капсула. Това разрешава бронираната отбрана да се концентрира на едно място, а не да се разпределя по целия корпус и купола.

При създаването на Т-14 са употребявани нови системи, като се стартира от 125-мм оръдие и се приключи с комплексите за дейна отбрана.

Като минус се сочи намаляването на боеспособността на „ Армата”, в случай че бъде нарушена връзката сред бойното поделение на екипажа и системата за ръководство на огъня. Изказва се съмнение за незадоволително брониране на купола, въпреки журналистът да признава, че не му е известна дебелината на бронята.

Изданието позитивно се изрича за новото 125-мм оръдие 2A82, което разрешава ефикасното потребление на противотанкови снаряди и да се усили тяхната начална скорост. При това не става потребност да се извеждат формираните газове при изстрела от необитаемия купол.

Комплексът за динамична отбрана „ Малахит” е по-ефективен от предходните генерации и може да устои на разнообразни видове муниции, заплашващи танка.


Abrams M1A2 SEP v3




The National Interest отбелязва, че Abrams M1A2 SEP v3 има редица усъвършенствания, които на първо място покачват неговата подготвеност за бойни дейности и разбирането на екипажа за ставащото на бойното поле. Обновеният Abrams може да употребява нови видове многоцелеви муниции за 120-мм оръдие М256, бронята е усъвършенствана, а прицелите и термовизорите могат да бъдат осъвременени до ново потомство. Съобщава се за потребление на системи за динамична отбрана Trophy Hard-Kill APS.

Безспорно бойните качества на осъвременения Abrams са усъвършенствани, само че не е налице качествено нов скок. „ В края на краищата M1A2 SEP v3 се явява последователно усъвършенстване и по-скоро ще се бие по този начин, както и предходното потомство М1, дори по-добре. За разлика от Т-14, това не е коренно изменение в способите за водене на боя” – написа американското издание. (In the end, the M1A2 SEP v3 is an incremental improvement and would likely fight the same way previous M1s have, just better. Unlike the T-14, it doesn’t radically change the way the vehicle can fight.)

Според създателя, „ Абрамс” „ евентуално ще има предимство пред „ Армата” в откриването”. Изданието прави извода на съображение на обстоятелството, че Съединени американски щати създават термовизионните матрици преди Русия и са по-напред в технологията. Предполага се също, че турбинният мотор на Abrams „ вероятно” ще работи по-тихо от дизела на Т-14.

В същото време „ Армата” е по-лек (48 тона против 62 тона) и разполага с повече относителна мощ, което усъвършенства нейната подвижност, признава The National Interest.

Изданието се затруднява да уточни евентуален победител в танковото опълчване поради потреблението на ново въоръжение и отбрана с незнайни благоприятни условия, само че отбелязва, че съветският комплекс за дейна отбрана „ Афганит” превъзхожда американската Trophy APS.

На Abrams отбраната е конфигурирана от двете страни на купола, което усилва нейния черен профил и лимитира опцията за прехват на вражеските муниции. На собствен ред „ Афганит” изначално е интегриран в структурата на Т-14, което подразбира цялостен обсег на фронталната дъга и по-ефективно потребление на комплекса. При това „ Афганит” е кадърен да реагира на разнообразни видове муниции.

The National Interest написа, че съветската „ Армата” евентуално е по оцеляващ танк от M1A2 SEP v3 и ще е кадърен да победи, преди американските танкове да ударят по неговата ризница. Отбелязва се също, че са вероятни още някои промени в техническите характерности на съветските танкове, които са при започване на пътя си.

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР