Американското издание Road & Track говори наскоро с Маркус Шафер,

...
Американското издание Road & Track говори наскоро с Маркус Шафер,
Коментари Харесай

Шеф на Mercedes не вярва, че е-колите ще поевтинеят скоро

Американското издание Road & Track приказва неотдавна с Маркус Шафер, софтуерният гуру в Mercedes-Benz. Той начертава не толкоз оптимистична прогноза за цените на електрическите коли.

Шафер цитира разход от $50 на киловат, с цел да може цената на електрически автомобил да е съпоставима с тази на автомобил с ДВГ. Проблемът е, че той не вижда никакъв метод цената на киловат да доближи такова ниско равнище, даже не вижда по какъв начин ще се приближи да тази стойност със съществуващите сега всеобщи технологии за батериите.

Причината? Въпреки всеобщото навлизане на пазара, актуалните технологии за батериите към момента са много скъпи. Затова тече усилена развойна активност за разкриване на нови решения (от години се приказва за твърдотелните батерии), само че даже когато бъдат открити, на тях ще им би трябвало много време, с цел да се разпрострат всеобщо на пазара. А и твърдотелната батерия към момента е на няколко години от първичното си вграждане в е-кола.

Той разяснява също, че потенциалът за рандеман на сурови материали е евентуален проблем. Всичко това кара Шафер да е песимистичен по отношение на спада на цените на електрическите автомобили.

Подробности четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР