Американското издание National interest съобщи за опитите на Вашингтон да

...
Американското издание National interest съобщи за опитите на Вашингтон да
Коментари Харесай

САЩ могат да блокират продадени зенитни комплекси Patriot

Американското издание National interest заяви за опитите на Вашингтон да провали придобиването от Анкара на ЗРК С-400, като дискредитира качествата на съветската система. В обявата на Дейв Маджумдар „ Russia`s S-300 or S-400: F-35 Killer or Overhyped? ” съветската система е оповестена за неефективна, като се базира на удара в Сирия, въпреки че там наличните съветски С-400 въобще не са задействани.

Същевременно zen.yandex.ru смята, че Ердоган няма да се откаже от договорката. Руски специалисти настояват, че турски ракетни специалисти детайлно изучили С-400 и предвид на нейното бъдещо произвеждане в Турция, в следствие се убедили в нейното предимство.

Нещо повече: те установили, че в MIM-104 Patriot производителят Raytheon градивно е заложил опцията с външен радиосигнал (може и през спътник) да бъде блокирана електрониката.

Подобен механизъм в съветските системи липсва, което разрешава те да бъдат употребявани за всевъзможни бойни задания, без значение от връзките сред страните. „ Изборът в интерес на съветската система е избор в интерес на националния суверенитет на Турция” – твърди съветският специалист Игор Коротченко.

Редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР