Американското бюро за кредитна история Equifax ще плати 650 млн.

...
Американското бюро за кредитна история Equifax ще плати 650 млн.
Коментари Харесай

Компания ще плати 650 млн. долара глоби и обезщетения за изтекли данни в САЩ

Американското бюро за кредитна история Equifax ще заплати 650 млн. $ компенсации и санкции за изтекли данни на 147 млн. консуматори през 2017 година Това ще бъде най-скъпото извънсъдебно съглашение за изтекли персонални данни, както и това, засягащо най-вече потърпевши.

През 2015 година здравната компания Anthem заплати 115 млн. $ за откраднатата информация на 79 млн. души.

С това съглашение ще приключат следствията на две федерални организации и 48 щатски прокуратури, написа в. " Ню Йорк таймс ". То получи авансово утвърждение от арбитър в понеделник и се чака да бъде финализирано.

Сумата ще отиде освен за възобновяване на изгубени пари. И хората, които са изгубили часове, с цел да се свържат с банките и кредиторите си, могат да изискат обезщетение в размер на 25 $ на час. 300 млн. ще идат при американците, потърпевши от теча, 275 млн. са санкции, които компанията дължи на разнообразни федерални и щатски институции.

Пострадалите също така ще получат 10 години безвъзмездни кредитни услуги. Ако всички решат да се възползват, това ще коства на Equifax други 2 милиарда $.

И до момента не е известно кой е виновен за хакерската офанзива, само че достъпът на крадците до системата на компанията е траял 76 дни, а тя се забави повече от месец, преди да разгласи това. Когато въпреки всичко осведоми потребителите, това се случи посредством уебсайт с лимитирани функционалности и се оказа, че компанията не може да отговори на множеството позвънявания и имейли на обезпокоените консуматори.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР