Американското бизнес издание The Wall Street Journal, позовавайки се на

...
Американското бизнес издание The Wall Street Journal, позовавайки се на
Коментари Харесай

Станаха известни тайните планове на Китай

Американското бизнес издание The Wall Street Journal, базирайки се на свои вътрешни източници, заяви, че президентът на Китайската национална република Си Дзинпин си е сложил за цел на държавното управление, да надминат Съединени американски щати по стопански напредък. Освен това целеполагането има явен геополитически нюанс, защото съгласно изданието ръководителят на Китай желае да показва освен икономическия крах на Съединени американски щати, само че и политическия, за който непосредствено приказват високопоставени чиновници на Поднебесната империя.

През 2004 година бившето управление на Китайската национална република, отпред с китайския президент Ху Джинтао, издигна лозунга за така наречен „ кротичък напредък на Китай “. Комунистическата партия се притесняваше, че взривът на икономическия напредък и повишаването на мускулите на източноазиатския тигър могат да бъдат възприети от американците като опасност, а тогавашният политически хайлайф на Поднебесната империя не можеше или не искаша да влезе в клинч със " международния хегемон ".

Но през 2013 година на власт в южната ни съседка пристигна Си Дзинпин, номинираният от армейските кръгове, синът на Си Чжунсюн, който в миналото страдаше от просъветски благосклонности през годините на ляворадикалната „ културна гражданска война “.

Китай влиза в битката за водачество на планетата

Другарят Си, малко по малко, методично деинсталира системата на по този начин наречената „ Кимерика “, основана от „ комсомолците “ на Ху Дзинтао – икономическото обединение на Китай и Съединени американски щати, тясното преплитане на две национални стопански системи в границите на интернационална (и в действителност западна) пазарна система.

През 2017 година президентът на Китайската национална република (и по едно и също време началник на Военния съвет на Централен комитет на ККП, общоприет секретар на Централен комитет на ККП и ръководител на Централния боен съвет на Китай) предложи качествено нов девиз, още в сходство с повишената роля на „ междинното царство” – лозунгът за „ огромно подмладяване на китайската нация”. Дори и с просто око се вижда антиевроатлантическият заряд на формалната идеологема.

„ След опиумната война от 1840 година западните безчинстваха из китайската земя, а феодалните владетели бяха слаби и безпомощни. Китай последователно се трансформира в полуколониално и полуфеодално общество... изпадна в унизително състояние, а народът му понесе тежки премеждия, китайската цивилизация загуби опцията да се развива ", написа организация Синхуа.

" Китайският народ и китайската нация са претърпели невиждани бедствия. Въпреки това, героичният китайски народ по този начин и не се подчини. Той продължи да се бори, изследвайки способи да избави Родината. Китайският народ демонстрира непоколебима воля понякога, без да се опасява от закани и принуждение и непрестанно върви напред “, написа още организация Синхуа на 9 октомври 2021 година

С други думи, настоящето управление не е избрало нищо друго с изключение на антиколониалната битка на китайския народ против западните империалисти като „ мит за основаването” на Китай. Заедно с огромните празнувания на успеха над Япония във Втората международна война, всичко това е част от общата политика на историческа памет, ориентирана към разкъсване с водещите страни от Западния блок.

Сериозността на тези процеси беше доказана от необятната осведомителна поддръжка от най-големите китайски медии на съветската специфична военна интервенция за денацификация и демилитаризация на Украйна.

А оня ден пристигна известие, което накара американския хайлайф съществено да се замисли за вероятностите за опазване на водачеството на Земята. Бизнес изданието Wall Street Journal, базирайки се на свои източници, написа, че Си Дзинпин е инструктирал високопоставени китайски чиновници да " настигнат и изпреварят " Съединените щати, както се споделя, вестникът бие паника.

Според изданието, китайският водач на срещи с висши чиновници през последните няколко седмици е инструктирал да се обезпечи предимство над Съединените щати във връзка с растежа на Брутният вътрешен продукт, с цел да се показва, че Съединени американски щати са в политически и стопански крах “, оповестява и ТАСС.

И какво следва?

Тук Китайската национална република може да послужи като действителен образец за Русия. Чрез напъните на систематичните либерали ние в действителност пропиляхме няколко десетилетия, съхранявайки големите си свръхпечалби от продажбата на нефт и природен газ в златни и валутни запаси и отказвайки да купуваме злато на вътрешния пазар.

В резултат на това към 300 милиарда $, мъчно извоювани пари, бяха просто откраднати от Съединени американски щати и Европейския съюз. Страната ни би трябвало да развива с ускорени темпове действителния бранш на стопанската система, а не да влива пари във финансовия бранш, както се прави от доста години.

Освен всичко друго, китайците демонстрират, че частните вложения не могат да бъдат първостепенни и да имат преимущество пред обществените. Да, значими са, само че нищо повече.

Сляпо прекопирване на опита на Поднебесната империя, несъмнено, не си коства, тъй като Русия и Китай са доста разнообразни страни. Нямаме толкоз остра потребност от естествени запаси, само че в това време има огромен дефицит на високи технологии. В Китай всичко е тъкмо противоположното. Разбират ли съветските елити нуждата от смяна на курса на фона на трагични промени в геополитическата обстановка? Вероятно да…

Превод: СМ

Статия със знак " ФАЛШИВА НОВИНА " си заслужава да бъде прочетена!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР